Η Canon θέλει να μπει στην κατηγορία των smartphones και αναζητεί συνεργάτη;

22 Μαΐου, 2023

Οι συνεργασίες κατασκευαστών τηλεφώνων με μεγάλα ονόματα της φωτογραφίας και των φωτογραφικών μηχανών είναι το trend της εποχής.

Φυσικά αυτό έχει ξεκινήσει εδώ και πολλά χρόνια αλλά η Huawei ήταν αυτή που έκανε τον μεγαλύτερο «θόρυβο» με την συνεργασία της με την Leica.
Μέχρι σήμερα τα παραδοσιακά ονόματα της φωτογραφίας όπως η Nikon και η Canon δεν προχώρησαν σε κάποια συνεργασία, κάτι λογικό βέβαια μιας και τα κινητά ήταν πάντα ο «εχθρός» και ο λόγος που οι εταιρείες αυτές είδαν τα έσοδά τους να ελαττώνονται δραματικά.

Τα πράγματα φαίνεται να αλλάζουν καθώς σύμφωνα με έναν tipster του Weibo, η Canon θέλει διακαώς να συνεργαστεί με κάποιον κατασκευαστή smartphone.

Δεδομένου ότι έχουμε ήδη τους ευτυχείς «γάμους» των Oppo/OnePlus-Hasselblad, vivo-Zeiss και Xiaomi-Leica, αυτό αφήνει την Apple, τις Samsung, Huawei, Asus, Google, Realme, Honor, Sony και Motorola ως πιθανούς υποψήφιους για μια συνεργασία με την Canon. Ωστόσο, η Apple, η Samsung και η Google δεν είναι ο τύπος των εταιρειών που θα επιδίωκαν μια τέτοια συνεργασία, ενώ η Sony έχει το δικό της τμήμα φωτογραφικών μηχανών, οπότε είναι μάλλον ασφαλές να την αποκλείσουμε και αυτή από τη λίστα των υπόπτων.

Αν σκεφτείτε επίσης ότι η πληροφορία αυτή προέρχεται από την Κίνα, είναι επίσης ασφαλές να υποψιαστούμε κάποιο κατασκευαστή με έδρα οπότε η λίστα μειώνεται δραματικά αφήνοντας μόνο τις Realme, Honor και Huawei με την τελευταία να έχει και την μεγαλύτερη εμπειρία σε φανταστικά φωτογραφικά κινητά. Τι θα λέγατε λοιπόν για ένα κινητό της Huawei με το λογότυπο EOS και μοναδικές DSLR λειτουργίες στην κύρια κάμερα; Δεν ακούγεται καθόλου κακό!

Πηγή