Η Google διαφημίζει την νέα έκδοση του TikTok για οθόνες tablet

14 Ιανουαρίου, 2023

Από την στιγμή που τα tablets ήρθαν ξανά στην μόδα, η Google ξεκίνησε έναν αγώνα να κάνει το λειτουργικό της πιο χρηστικό με τις μεγάλες οθόνες. Το «μήνυμα» της Google φυσικά πέρασε και στους developers οι οποίοι τώρα έχουν και το landscape mode στις προτεραιότητές τους.


Μάλιστα πρόσφατα το TikTok ανέβασε στο Google Play μια τέτοια έκδοση της εφαρμογής και η Google φαίνεται να την διαφημίζει!
Όλοι γνωρίζουμε ότι το TikTok είναι ο βασιλιάς της κάθετης οθόνης, κάτι που έκανε την χρήση της εφαρμογής σε ένα tablet ανούσια και προβληματική. Η νέα έκδοση όμως φαίνεται να λύνει το πρόβλημα αυτό και να κάνει το αγαπημένο TikTok ιδανικό και για χρήση με μια μεγάλη οθόνη.

Δεδομένου ότι το TikTok είναι μια από τις πιο δημοφιλείς εφαρμογές στο σύμπαν αυτή τη στιγμή, είναι λογικό ότι η Google προωθεί την έκδοση αυτή στο Play Store. Έτσι όταν επισκεφθείτε το Play Store, θα δείτε ένα banner να σας ενημερώνει ότι μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το TikTok στο tablet σας.

Το TikTok σε οριζόντια λειτουργία, όπως μπορείτε να φανταστείτε, κάνει πολύ καλύτερη χρήση του οριζόντιου προσανατολισμού. Στο αριστερό άκρο της οθόνης, θα δείτε τις επιλογές Home, Friends, Inbox και Profile σε κάθετη διάταξη. Δίπλα σε αυτά, θα δείτε το βίντεο που παρακολουθείτε. Το ίδιο το βίντεο φαίνεται ακριβώς όπως και στο τηλέφωνο. Οι καρτέλες Following και For You βρίσκονται επάνω ενώ οι πληροφορίες για τη μουσική στο κάτω μέρος. Στα δεξιά του βίντεο, θα εξακολουθείτε να βλέπετε το Creators profile μαζί με τα “likes”, τα σχόλια, τις αποθηκεύσεις και τις κοινοποιήσεις.
Στο δεξιό άκρο της οθόνης, θα δείτε τα σχόλια για το βίντεο. Οι αλλαγές αυτές δεν αλλάζουν την συνολική εμπειρία, αλλά σίγουρα κάνουν την εφαρμογή πιο φρέσκια και λειτουργική.

TIKTOK FOR TABLETS