Η Google δίνει σε συνεργάτες της ηχογραφήσεις με συζητήσεις χρηστών στο Google Assistant!

11 Ιουλίου, 2019

Αμερική κατηγορεί Κίνα για κατασκοπεία. Αμερική βάζει στο στόχαστρο Huawei και απαγορεύει σε κρατικούς υπαλλήλους να χρησιμοποιούν τα κινητά της. Και πριν αλέκτωρ λαλήσει τρεις, μαθαίνουμε ότι η Google κρατάει ηχογραφήσεις από τις συζητήσεις μας με το Google Assistant τις οποίες δίνει σε ανεξάρτητους συνεργάτες της για να τις ακούσουν.
Το νέο αυτό δημοσίευσε το Βελγικό VRT News το οποίο μάλιστα ισχυρίζεται ότι η πηγή του ανέφερε ότι οι συνεργάτες της Google έχουν ηχογραφήσεις χρηστών. Το χειρότερο μάλιστα είναι ότι κάποιες από αυτές τις ηχογραφήσεις έχουν γίνει χωρίς καν ο χρήστης να ενεργοποιήσει την συσκευή με το γνωστό «Hey Google».

Η επίσημη εξήγηση της Google είναι ότι χρησιμοποιούν τις ηχογραφήσεις αυτές για την βελτίωση της τεχνολογίας αναγνώρισης φωνής και ότι μόλις το 0,2% αυτών των ηχητικών κλιπ χρησιμοποιούνται. Η Google δήλωσε επίσης ότι κάνει ότι μπορεί για να κρατήσει την ανωνυμία των χρηστών με το VRT να αντικρούει την δήλωση αυτή λέγοντας ότι από τα λεγόμενα των χρηστών μπορεί να μάθει κανείς πολλές λεπτομέρειες όπως για παράδειγμα τον τόπο κατοικίας.
Επίσης μην ξεχνάμε ότι λίγο καιρό πριν μάθαμε κάτι παρόμοιο για την Amazon, ότι δηλαδή κρατάει ηχογραφημένες συζητήσεις χρηστών με την Alexa.
Δύσκολοι καιροί για ιδιωτικότητα. Μήπως να γυρίσουμε στα proprietary κινητά και να ξεφορτωθούμε οτιδήποτε έξυπνο υπάρχει μέσα στο σπίτι μας; Έτσι για να τους κάνουμε να τρέχουν λιγάκι δηλαδή….

 

ΠΗΓΗ