Η Google θέλει να σώσει τα βίντεο σας με το νέο εργαλείο Video Unblur

18 Μαρτίου, 2023

Ένα από τα φοβερά χαρακτηριστικά του Pixel 7 ήρθε με τη μορφή του εργαλείου “Photo Unblur» στο Google Photos. Όπως υποδηλώνει το όνομα, το εργαλείο αυτό βοηθά τους χρήστες να καθαρίσουν τις φωτογραφίες από ανεπιθύμητες «θολούρες». Τώρα φαίνεται ότι η Google επεκτείνει αυτή τη λειτουργία και στα βίντεο και θα μπορούσε να κάνει το ντεμπούτο της εγκαίρως για το Pixel 8.


Την ανακάλυψη αυτή έκαναν οι άνθρωποι του 9to5Google οι οποίοι μέσα σε ένα APK βρήκαν στοιχεία για μια λειτουργία η οποία ονομάζεται Video Unblur. Προς το παρόν, αυτό δεν φαίνεται να λειτουργεί. Είναι πιθανό η λειτουργία αυτή να μην είναι ακόμα έτοιμη ή να βρίσκεται ακόμη σε εξέλιξη, αλλά αν λειτουργεί το ίδιο καλά όπως το Photo Unblur, τότε οι λάτρεις των videos θα έχουν στα χέρια τους ένα πανίσχυρο εργαλείο.
Φυσικά επειδή τα βίντεο περιλαμβάνουν πολλά καρέ, ένα προβληματικό αρχείο θα απαιτούσε σημαντικά περισσότερη δουλειά σε σύγκριση με τη διόρθωση μιας φωτογραφίας. Σε κάθε περίπτωση, ίσως μάθουμε περισσότερα για αυτή τη λειτουργία στο I/O 2023 ή όταν κυκλοφορήσει το Pixel 8, αλλά είναι σίγουρα κάτι που μας ενδιαφέρει και το παρακολουθούμε.

ΠΗΓΗ