Η Hewlett Packard Enterprise επεκτείνει το HPE GreenLake με πρωτοποριακές επιχειρηματικές as-a-Service λύσεις αποθήκευσης

6 Μαΐου, 2021

Η Hewlett Packard Enterprise ανακοίνωσε καινοτομίες που μετατρέπουν το HPE Storage σε μία cloud-native, software-defined επιχείρηση υπηρεσιών δεδομένων. Στο πλαίσιο του οράματος της Unified DataOps, η HPE παρουσίασε μια πλατφόρμα υπηρεσιών δεδομένων που εισάγει μια νέα εμπειρία cloud διαχείρισης οπουδήποτε υπάρχουν τα δεδομένα και ενοποιώντας τις λειτουργίες τους.

Η νέα πλατφόρμα έχει σχεδιαστεί για να αντιμετωπίσει την έκρηξη των edge-to-cloud δεδομένων, να «γκρεμίσει» τα σιλό και την πολυπλοκότητα, να μεγιστοποιήσει την ευελιξία και την καινοτομία και να μειώσει το επιχειρηματικό ρίσκο. Η εξέλιξη αυτή σηματοδοτεί ένα σημαντικό ορόσημο στο όραμα της HPE να καταστεί μια εταιρεία που προσφέρει υπηρεσίες edge-to-cloud platform-as-a-service. Η νέα πλατφόρμα υπηρεσιών δεδομένων, διαθέσιμη μέσω του HPE GreenLake, αποτελείται από τις παρακάτω τρεις νέες καινοτομίες που απλοποιούν τη διαχείριση δεδομένων από το άκρο στο cloud:

• Data Services Cloud Console, μια cloud κονσόλα που παρέχει cloud λειτουργική ευελιξία και ενοποιημένες λειτουργίες δεδομένων ως υπηρεσία.
• Cloud data services, μια συνδρομητική σουίτα υπηρεσιών λογισμικού που απλοποιούν ριζικά και αυτοματοποιούν τη διαχείριση των υποδομών σε κλίμακα.
• HPE Alletra, μια νέα οικογένεια cloud-native υποδομών αποθήκευσης δεδομένων.

«Οι οργανισμοί αντιμετωπίζουν ένα πολύπλοκο περιβάλλον κατακερματισμένου hardware, λογισμικού και μη αυτοματοποιημένων διαδικασιών, καθιστώντας δύσκολο για αυτούς να γίνουν ανταγωνιστικοί και να καινοτομήσουν σε μια συνεχώς μεταβαλλόμενη αγορά», δήλωσε ο Antonio Neri, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της HPE. «Η HPE ήταν η πρώτη που αναγνώρισε την ανάγκη να προσφέρει μια ενοποιημένη cloud εμπειρία, από το άκρο έως το cloud, με το HPE GreenLake. Πλέον, οι πελάτες μας είναι σε θέση να αναλύουν και να αξιοποιούν τα δεδομένα, όπου κι αν βρίσκονται. Καθώς μπαίνουμε στο “Age of Insight,” η HPE παρέχει την ιδανική πλατφόρμα για οργανισμούς που επιδιώκουν να εκμεταλλευτούν τα δεδομένα τους για να τροφοδοτήσουν πρωτοβουλίες AI, να προσφέρουν νέες εμπειρίες στους πελάτες τους και να προωθήσουν τον ψηφιακό μετασχηματισμό», συνέχισε.

Unified DataOps: Ένα όραμα για την επιτάχυνση της data-driven καινοτομίας
Οι οργανισμοί σήμερα παλεύουν με την πολυπλοκότητα. Όπως αναφέρεται από την έρευνα διαχείρισης δεδομένων που διεξήγαγε η ESG για την HPE, το 93% των υπευθύνων λήψης αποφάσεων απαντούν ότι η πολυπλοκότητα αποθήκευσης και διαχείρισης δεδομένων εμποδίζει τον ψηφιακό μετασχηματισμό και το 67% των ερωτηθέντων οργανισμών εντοπίζουν επιχειρηματικό ρίσκο στην κατακερματισμένη ορατότητα δεδομένων στο υβριδικό cloud.
Το Unified DataOps είναι το όραμα της HPE για μια νέα εμπειρία δεδομένων που ενσωματώνει πολιτικές που επικεντρώνονται στα δεδομένα, έλεγχο cloud-native και AI-driven insights για την εξάλειψη των σιλό και της πολυπλοκότητας τόσο της διαχείρισης δεδομένων όσο και της υποδομής, οδηγώντας έτσι σε επιχειρησιακή ευελιξία από το άκρο έως το cloud, ελαχιστοποιώντας τους επιχειρηματικούς κινδύνους και επιταχύνοντας την data-driven καινοτομία.

Παροχή της εμπειρίας cloud και απλοποίηση της διαχείρισης δεδομένων
Η εισαγωγή μιας νέας πλατφόρμας υπηρεσιών δεδομένων συμβάλλει στο όραμα Unified DataOps με το Data Services Cloud Console, τα Cloud data services και το HPE Alletra – που συνδυάζουν τη λειτουργική ευελιξία του cloud και βελτιστοποιούν τη διαχείριση δεδομένων για τους πελάτες.

Διαθεσιμότητα και πρόσθετοι πόροι
Το Data Services Cloud Console, οι υπηρεσίες δεδομένων cloud και το HPE Alletra θα είναι διαθέσιμα για παραγγελία παγκοσμίως από την HPE και μέσω συνεργατών Μαΐου 2021.