Η HMD χρωματίζει ροζ την Βαρκελώνη και το MWC 2024 με ένα Barbie κινητό

25 Φεβρουαρίου, 2024

Η HMD ανακοίνωσε στα τέλη του περασμένου έτους ότι θα λανσάρει τα δικά της τηλέφωνα το 2024, και έτσι λογικά και εμείς όταν φτάσαμε στην εκδήλωση της εταιρείας περιμέναμε να ακούσουμε μόνο για τα κινητά HMD. Τελικά η HMD δεν έκανε την έκπληξη που περιμέναμε και αντί μόνο των δικών της κινητών είδαμε και κάτι από….Barbie!

Ο κατασκευαστής smartphone επιβεβαίωσε τα σχέδια για την κυκλοφορία ενός flip phone με το brand name της Barbie τον Ιούλιο του 2024. Αυτό θα είναι ένα feature τηλέφωνο και όχι ένα κινητό Android. Η HMD δεν έχει αποκαλύψει το λειτουργικό σύστημα του τηλεφώνου (ή άλλες προδιαγραφές), αλλά η εταιρεία έχει χρησιμοποιήσει στο παρελθόν την πλατφόρμα KaiOS για διάφορα feature phones οπότε κάτι μας λέει ότι και αυτή την φορά θα κινηθεί προς τα εκεί.

 

Στην παρουσίαση η HMD δεν μας αποκάλυψε ούτε το σχεδιασμό του τηλεφώνου Barbie, ωστόσο, μας έδειξε μια θολή εικόνα που υποδηλώνει ροζ χρώμα. Τα υπόλοιπα τηλέφωνα στην εικόνα teaser είναι δύο νέα τηλέφωνα με την επωνυμία HMD και ένα customizable τηλέφωνο Nokia.

“Υπόσχεται στυλ, νοσταλγία και μια αναγκαία ψηφιακή αποτοξίνωση, αυτό το ρετρό feature τηλέφωνο θα ανατρέψει το σενάριο της κουλτούρας των smartphones και θα είναι το πιο καυτό αξεσουάρ του φετινού καλοκαιριού”, σημειώνει η εταιρεία σε δελτίο τύπου.
Ωστόσο, η HMD θα λέγαμε ότι άργησε για να εκμεταλλευτεί την τρέλα για την Barbie, καθώς το τηλέφωνο θα κυκλοφορήσει περισσότερο από έξι μήνες μετά την πρώτη κυκλοφορία της ταινίας.

HMD Fusion και άλλα επισκευάσιμα τηλέφωνα
Η εταιρεία είχε επίσης μερικές άλλες ανακοινώσεις να μοιραστεί στη Βαρκελώνη. Για αρχή, η εταιρεία δήλωσε ότι θα λανσάρει ένα νέο τηλέφωνο – με την ονομασία HMD Fusion – που υπόσχεται ευελιξία στο hardware.

Το HMD Fusion αναμένεται να κυκλοφορήσει τον Ιούλιο του 2024 και η εταιρεία λέει ότι μπορείτε να αλλάξετε την πλάτη για να καλύψετε διάφορες ανάγκες. Οι εικόνες που παρουσίασε η εταιρεία και βλέπετε παρακάτω, δείχνουν μια απλή θήκη, μια θήκη με υποδοχές για τις πιστωτικές σας κάρτες και άλλη μια η οποία μοιάζει να ενσωματώνει χειριστήρια κάμερας.
Η HMD κυκλοφορεί σήμερα μια εργαλειοθήκη για το τηλέφωνο, η οποία περιέχει αρχεία σχεδιασμού και πληροφορίες για την ενσωμάτωση λογισμικού. Ωστόσο, δεν υπήρχαν πολλές άλλες λεπτομέρειες.

Η HMD επιβεβαίωσε επίσης ότι θα λανσάρει τον Ιούλιο ένα τηλέφωνο που θα προσφέρει εύκολη αντικατάσταση οθόνης. Η εταιρεία δεν μας έδωσε πληροφορίες για την διαδικασία της επισκευής, λέγοντας απλά ότι θα μειώσει “σημαντικά” τον αριθμό των βημάτων που απαιτούνται για την αντικατάσταση της οθόνης.
Τέλος η HMD μας είπε για άλλη μια φορά ότι θα συνεχίσει να προσφέρει τα κινητά της Nokia.