Η HTC ετοιμάζεται να κάνει την μεγάλη επιστροφή στα premium smartphones;

7 Οκτωβρίου, 2019

Η HTC είναι μια από τις σημαντικότερες εταιρείες στον κόσμο των smartphones καθώς έχει προσφέρει πολλές πρωτιές και καινοτομίες. Μην ξεχνάμε άλλωστε ότι ήταν η πρώτη που παρουσίασε κινητό με Android!

Παρά την μεγάλη της ιστορία όμως τα τελευταία χρόνια αντιμετώπισε και συνεχίζει να αντιμετωπίζει τρομερά προβλήματα, στο σημείο μάλιστα που οι περισσότεροι πιστεύαμε ότι σύντομα θα κλείσει ή θα αναγκαστεί να πουλήσει το mobile department.

Τον τελευταίο μήνα σε μια κίνηση που ουδείς περίμενε, η HTC προσέλαβε στην θέση του CEO τον Yves Maitres, ένα σημαντικό πρώην στέλεχος της Orange. Μια από τις πρώτες κινήσεις του νέου προέδρου λοιπόν ήταν να απολογηθεί για την άσχημη πορεία της HTC. Σύμφωνα με τον Maitres, η άσχημη πορεία της HTC ξεκίνησε όταν σταμάτησε να επενδύει στην καινοτομία στην τεχνολογία των κινητών και εστίασε στο κομμάτι του Virtual Reality. Εμείς πάντως θα διαφωνήσουμε, μιας και η πτωτική πορεία για την εταιρεία ξεκίνησε αρκετό καιρό πριν ακούσουμε για την είσοδο της HTC στο VR.

Παρόλα αυτά η HTC δεν φαίνεται έτοιμη να αποχωρήσει από τα κινητά τηλέφωνα παρά το γεγονός ότι χάνει συνεχώς λεφτά ενώ επίσης έχει πουλήσει στην Google ένα μεγάλο κομμάτι του mobile business.
Η πιο εντυπωσιακή ανακοίνωση του Maitres όμως ήταν η διαβεβαίωσή του ότι η HTC θα επιστρέψει σύντομα στην premium κατηγορία κινητών! Βλέπετε τους τελευταίους μήνες η HTC είχε εστιάσει στην μεσαία κατηγορία τιμής, μια κατηγορία στην οποία δεν θα αντιμετώπιζε τόσο σκληρό ανταγωνισμό.

Τα πράγματα αλλάζουν όμως, και για κάποιο λόγο η διοίκηση της HTC πιστεύει ότι μπορεί να κάνει την μεγάλη επιστροφή, κάτι που φυσικά της ευχόμαστε ολόψυχα μιας και πάντα είμασταν fans των υπέροχων κινητών της.
Το αν θα το καταφέρει βέβαια είναι μια εντελώς διαφορετική ιστορία αλλά σίγουρα θα χρειαστεί όραμα, επιμονή, καινοτομία και….πολύ μα πολύ χρήμα!