Η Huawei ανακοίνωσε αύξηση 23.2% στα έσοδα του 1ου εξαμήνου του 2019 και δείχνει να μην καταλαβαίνει από κυρώσεις!

8 Αυγούστου, 2019

Η Huawei ανακοίνωσε τα οικονομικά αποτελέσματα για το 1ο μισό του 2019 με έσοδα 52.25 δισ. ευρώ και μια αύξηση της τάξης του 23.2% σε σχέση με την ίδια περίοδο πέρυσι. Το καθαρό κέρδος της εταιρείας για το 1ο εξάμηνο του 2019 ήταν 8.7%.[1]
Σύμφωνα με τον Πρόεδρο της Huawei, Liang Hua, όλα προχωρούν ομαλά στην παραγωγή και στην οργάνωση της εταιρείας όπως πάντα. Με αποτελεσματική διαχείριση και εξαιρετικές επιδόσεις σε όλους τους οικονομικούς δείκτες, οι επιχειρηματικές δραστηριότητες της Huawei συνεχίστηκαν ακάθεκτα και τους 6 πρώτους μήνες του 2019.

Το τμήμα τεχνολογίας τηλεπικοινωνιών, εμφάνισε έσοδα 19.08 δισ. ευρώ για το πρώτο μισό του 2019, παρουσιάζοντας σταθερή ανάπτυξη στην παραγωγή και στις πωλήσεις εξοπλισμού ασύρματων δικτύων, οπτικών ινών, δεδομένων επικοινωνίας, IT και άλλων συναφών αντικειμένων. Μέχρι σήμερα η Huawei έχει εξασφαλίσει 50 εμπορικές συμφωνίες 5G και έχει εξάγει 150.000 σταθμούς βάσης στις αγορές ανά τον κόσμο.
Το τμήμα επιχειρηματικών λύσεων της Huawei, εμφάνισε έσοδα 4.11 δισ. ευρώ για το πρώτο μισό του 2019. Η Huawei εξακολουθεί να υποστηρίζει και να ενισχύει το portfolio της στην τεχνολογία της πληροφορίας και των επικοινωνιών (ICT) μέσα από διάφορες δραστηριότητες όπως είναι το cloud computing, η Τεχνητή Νοημοσύνη, το στήσιμο δικτύων σε campus, τα κέντρα δεδομένων (data centers), το Internet of Things (IoT) και το intelligent computing. Με αυτό τον τρόπο παραμένει ένας αξιόπιστος προμηθευτής για κρατικούς φορείς και για υπηρεσίες κοινής ωφέλειας καθώς και για εμπορικούς πελάτες που βρίσκονται στους τομείς της οικονομίας, των μεταφορών, της ενέργειας και της αυτοκίνησης.

Το τμήμα των καταναλωτικών προϊόντων της Huawei παρουσίασε έσοδα 28.75 δισ. ευρώ για το 1ο μισό του 2019. Με τις πωλήσεις των smartphones της Huawei (και της Honor) να φτάνουν τις 118 εκ. μονάδες παρουσιάζοντας άνοδο 24% σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο το 2018. Η εταιρεία είδε επίσης κατακόρυφη άνοδο στις πωλήσεις των tablets, των PCs και των wearables. Η Huawei έχει ήδη ξεκινήσει να στήνει το δικό της προϊοντικό οικοσύστημα για να παρέχει στους πελάτες της μια απρόσκοπτη έξυπνη εμπειρία κάτω από οποιεσδήποτε απαιτήσεις χρήσης. Μέχρι στιγμής, το οικοσύστημα Huawei Mobile Services έχει πάνω από 800.000 εγγεγραμμένους developers και 500 εκ. χρήστες παγκοσμίως.

«Τα έσοδα αυξήθηκαν κατακόρυφα μέσα στον Μάιο» είπε ο Liang. «Δεδομένης της καλής επίδοσης του πρώτου εξαμήνου, βλέπουμε την ανάπτυξη να συνεχίζεται ακόμα και μετά από την υπαγωγή μας στην λίστα της Αμερικής, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν μας περιμένουν δυσκολίες που ίσως επηρεάσουν βραχυπρόθεσμα τον ρυθμό ανάπτυξης μας».

Πρόσθεσε επίσης «Εμείς θα συνεχίσουμε την πορεία μας και είμαστε πολύ σίγουροι γι’ αυτό που μας επιφυλάσσει το μέλλον. Δεν θα σταματήσουμε τις προγραμματισμένες επενδύσεις, μεταξύ των οποίων είναι και 15.63 δισ. ευρώ για τη χρονιά αυτή, σε Έρευνα και Ανάπτυξη. Θα ξεπεράσουμε όλες τις προκλήσεις και είμαστε πεπεισμένοι ότι η Huawei θα μπει σε έναν νέο κύκλο ανάπτυξης αφού τα χειρότερα είναι ήδη πίσω μας».