Η Huawei επένδυσε 1,66 δισεκατομμύρια δολάρια για την ανάπτυξη προηγμένων μηχανημάτων κατασκευής τσιπ

29 Ιουνίου, 2024

Η Huawei επένδυσε περίπου 1,66 δισεκατομμύρια δολάρια για να αναπτύξει προηγμένα μηχανήματα παραγωγής τσιπ. Με τον τρόπο αυτό, η Huawei στοχεύει να κατασκευάσει εργαλεία κατασκευής τσιπ παρόμοια με εκείνα που προσφέρει η ASML.

Βλέπετε τα τελευταία χρόνια η Huawei δεν έχει τρόπο να αποκτήσει αυτά τα εργαλεία λόγω της απαγόρευσης των ΗΠΑ και αυτός είναι ο τρόπος με τον οποίο η εταιρεία προσπαθεί να υπερπηδήσει αυτό το εμπόδιο. Στην πραγματικότητα η επένδυση αυτή έγινε σε μια εγκατάσταση Ε&Α, σκοπός της οποίας είναι να αναπτύξει προηγμένα μηχανήματα που χρειάζεται η Huawei. Αυτό το κέντρο Ε&Α κατασκευάζεται κοντά στη Σαγκάη.

Η SMIC κατασκεύασε ήδη τσιπ 7nm για τη Huawei και οι δύο εταιρείες εργάζονται για την κατασκευή επεξεργαστών 5nm για φέτος αλλά για να φτάσει τον ανταγωνισμό ο οποίος παίζει στα 3nm συναντά αρκετές δυσκολίες. Η Huawei δεν επένδυσε αυτά τα χρήματα μόνο για να βοηθήσει τον εαυτό της, αλλά και για να σπάσει το μονοπώλιο της ASML, όπως φαίνεται. Το 90% της αγοράς φέρεται να ελέγχεται από την ASML και η Huawei το βλέπει αυτό ως μια ευκαιρία να πάρει κι αυτή ένα κομμάτι της πίτας και να φέρει κάποια ισορροπία στην αγορά αυτή.

Η έκταση στην οποία η Huawei κατασκευάζει αυτό το εργοστάσιο ισοδυναμεί με 224 γήπεδα ποδοσφαίρου και θα απασχολεί πάνω από 35.000 εργαζόμενους ενώ αναζητά επίσης κορυφαία ταλέντα στον τομέα των ημιαγωγών και είναι έτοιμη να πληρώσει καλά.

Τα βήματα της Huawei είναι σίγουρα σωστά, αλλά για να μπορέσει να γίνει ανταγωνιστική χρειάζεται χρόνος.

Huawei skin banner L
Huawei skin banner R