Η Huawei ετοιμάζει κάμερα με μηχανικό διάφραγμα 6 ελασμάτων. Αναλογική τεχνολογία για τα κινητά του μέλλοντος;

26 Αυγούστου, 2021

Στις 19 Αυγούστου μια νέα πατέντα της Huawei πήρε έγκριση από τον οργανισμό WIPO (World Intellectual Property Organisation). Το έγγραφο που κατέθεσε η Huawei είχε τον τίτλο «Aperture Camera module and Electronic Device».

Στο έγγραφο αυτό περιγράφεται μια τεχνολογία κάμερας η οποία διαθέτει μηχανικό διάφραγμα 6 ελασμάτων η οποία θα προσφέρει καλύτερο έλεγχο του βάθους πεδίου αλλά και της έκθεσης κάτι που αυτομάτως σημαίνει και φωτεινότερες και καλύτερες φωτογραφίες σε χαμηλό φωτισμό.

Για άλλη μια φορά την αποκάλυψη της πατέντας αλλά και των renders ανέλαβαν τα παιδιά του LetsGoDigital και φυσικά έκαναν φανταστική δουλειά.
Το διάφραγμα με τα μεταλλικά ελάσματα έχει πάρει την έμπνευση του από τον κόσμο των φωτογραφικών μηχανών και φυσικά προσφέρει εξαιρετικό έλεγχο στην ποσότητα του φωτός που πέφτει επάνω στον αισθητήρα.

Εδώ θα πρέπει να αναφέρουμε ότι η Huawei δεν είναι ο πρώτος κατασκευαστής που χρησιμοποιεί την τεχνολογία αυτή μιας και η Samsung ήδη από το Galaxy S9 είχε παρουσιάσει μια κάμερα με διάφραγμα που μπορούσε να αλλάξει από f /1.5 σε f /2.4. Τα αποτελέσματα βέβαια δεν ήταν τα αναμενόμενα, κυρίως λόγω της μικρής ευελιξίας στην αλλαγή του διαφράγματος.

Ελπίζουμε η τεχνολογία της Huawei να είναι πιο ολοκληρωμένη και να επιτρέπει την ρύθμιση του διαφράγματος σε πολλά βήματα, κάτι που σίγουρα θα κάνει την διαφορά στον έλεγχο της φωτογραφικής ποιότητας.
Βέβαια η Huawei μας έχει αποδείξει ότι δεν διστάζει να καινοτομεί στον τομέα της φωτογραφίας και στο παρελθόν έχει αλλάξει δραματικά τον χώρο της mobile φωτογράφησης.