Η Huawei ετοιμάζει τον δικό της αισθητήρα CMOS για τις κάμερες των κινητών της

3 Οκτωβρίου, 2023

Η Huawei αναπτύσσει τον δικό της αισθητήρα κάμερας CMOS για τα επερχόμενα τηλέφωνα σε μια προσπάθεια να επιτύχει αυτάρκεια και να απαγκιστρωθεί από την «Δυτική» τεχνολογία.

Σύμφωνα με πηγές, ο tipster του Weibo – Jerrold_Tech, ισχυρίζεται ότι η εταιρεία εργάζεται επί του παρόντος σε μια νέα ειδική διαδικασία για τη δημιουργία αυτού του αισθητήρα εικόνας CMOS, ο οποίος θα υποστηρίζει επίσης νέες διαδικασίες όπως η epitaxial layer. Αυτή η διαδικασία ανταγωνίζεται την τρέχουσα επικρατούσα διαδικασία οπίσθιου φωτισμού (BSI).


Σε σύγκριση με τους συμβατικούς αισθητήρες εικόνας CMOS αυτός ο αισθητήρας έχει επιτύχει περίπου διπλάσια ευαισθησία και μείωση του θορύβου. Δυστυχώς, δεν διαθέτουμε πληροφορίες σχετικά με τις λεπτομέρειες της νέας τεχνολογίας που δουλεύει η Huawei, αλλά κάτι μας λέει ότι θα είναι πρωτοποριακή και θα φέρει για άλλη μια φορά μεγάλες αλλαγές στην mobile φωτογράφηση.

Huawei και Sony έχουν μακροχρόνια συνεργασία στον τομέα της τεχνολογίας αισθητήρων φωτογραφικών μηχανών. Μετά τις κυρώσεις των ΗΠΑ, η Sony έλαβε άδεια να προμηθεύει αισθητήρες εικόνας στη Huawei. Παρ’ όλα αυτά, η Huawei αναπτύσσει όλο και περισσότερο τη δική της εσωτερική τεχνολογία κάμερας αντί να βασίζεται στις προσφορές της Sony για κάμερες κινητών τηλεφώνων. Ίσως να ξέρει κάτι που δεν ξέρουμε εμείς, όπως για παράδειγμα την λήψη ακόμη πιο εξοντωτικών κυρώσεων από τις ΗΠΑ. Ο στόχος της εταιρείας σίγουρα δεν είναι να ανταγωνιστεί την Sony, αλλά να δημιουργήσει την δική της τεχνολογία για τα προϊόντα της. Η εταιρεία διαθέτει περισσότερα από δέκα χρόνια εμπειρίας στους αισθητήρες φωτογραφικών μηχανών κινητών τηλεφώνων, στη διάταξη των εικονοστοιχείων, στη σύνθεση της εικόνας και σε άλλες κρίσιμες πτυχές του αισθητήρα εικόνας. Η Huawei μπορεί επίσης να προσαρμόσει τον ISP, κάτι που έχει κάνει με το chip Kirin.

Το νέο αυτό είναι σίγουρα θετικό, μιας και η Huawei για άλλη μια φορά θα πιέσει τον ανταγωνισμό να δημιουργήσει ακόμη καλύτερους αισθητήρες στο μέλλον. Μοναδικός τυχερός θα είναι φυσικά ο καταναλωτής ο οποίος θα έχει στα χέρια του ακόμη πιο εντυπωσιακές κάμερες για λήψη φωτογραφιών και βίντεο.