Η HUAWEI κάνει το πρώτο βήμα για να αποκτήσει τα δικά της chipset και συνδεσιμότητα 5G

3 Ιανουαρίου, 2023

Τα τελευταία κινητά της Huawei δεν υποστηρίζουν συνδεσιμότητα 5G κάτι που σε μεγάλο βαθμό οφείλεται στις άδικες κατά την γνώμη μας κυρώσεις των ΗΠΑ.

Οι κυρώσεις αυτές εμποδίζουν την Huawei να συνεργάζεται με αμερικανικές εταιρείες (και το αντίστροφο) καθώς και να χρησιμοποιεί τεχνολογία που προέρχεται από πατέντες αμερικανικών εταιρειών. Επειδή όμως ο χρόνος όλα τα γιατρεύει, φαίνεται ότι η Huawei έχει βρει έναν τρόπο να παρακάμψει τις απαγορεύσεις

Σε ένα post του MyDrivers, φαίνεται ότι η Huawei έχει καταθέσει αίτηση για δίπλωμα ευρεσιτεχνίας στην Κίνα για εξαρτήματα EUV και διαδικασίες λιθογραφίας EUV.
Για όσους δεν είναι εξοικειωμένοι με τις ορολογίες, η διαδικασία λιθογραφίας είναι κρίσιμη για την παραγωγή τσιπ. Αυτή τη στιγμή, υπάρχει ουσιαστικά μόνο μία εταιρεία στον κόσμο, η ASML η οποία έχει δυνατότητα να κατασκευάσει μηχανήματα EUV. Με την κατάθεση του δικού της διπλώματος ευρεσιτεχνίας, η Huawei φαίνεται ότι θέλει να κατασκευάσει τα δικά της μηχανήματα EUV και να αλλάξει ακόμη και ορισμένες από τις διαδικασίες που θα της επιτρέψουν τελικά να αποκτήσει νόμιμα συνδεσιμότητα 5G.


Βέβαια αυτές οι μηχανές λέγεται ότι είναι απίστευτα πολύπλοκες και απαιτούν πάνω από 100.000 διαφορετικά εξαρτήματα οπότε το έργο της Huawei είναι αρκετά δύσκολο. Αν η Huawei όμως το καταφέρει θα επιτρέψει σε αυτήν και σε άλλες εταιρείες από την Κίνα ή άλλα μέρη του κόσμου να αρχίσουν να αναπτύσσουν τα δικά τους chipsets που δεν εξαρτώνται από την τεχνολογία ή τις πατέντες των ΗΠΑ.