Η Huawei παίρνει επιτέλους το “ΟΚ” του Τράμπ. Και τώρα ” Business as usual”!

10 Οκτωβρίου, 2019

Σύμφωνα με δημοσίευμα της Τετάρτης των New York Times, η Huawei σύντομα θα έχει το απαραίτητο ΟΚ για να συνεχίσει την συνεργασία της με τις αμερικανικές εταιρείες τεχνολογίας. Αρκεί βέβαια οι συναλλαγές αυτές να μην περιλαμβάνουν «ευαίσθητο» υλικό, ότι και αν σημαίνει αυτό.

Η απόφαση να ξεκινήσουν να δίνονται άδειες συνεργασίας με την Huawei οι αμερικανικές εταιρείες πάρθηκε σε συνάντηση που είχε ο πρόεδρος Τράμπ την προηγούμενη εβδομάδα. Αυτό φυσικά δεν σημαίνει τίποτα, καθώς την επόμενη εβδομάδα μπορεί ο Τράμπ να ξυπνήσει “στραβά” και να αλλάξει γνώμη για άλλη μια φορά, αλλά σε γενικές γραμμές η εξέλιξη είναι θετική τόσο για την κινεζική εταιρεία όσο και για τους fans της τεχνολογίας οι οποίοι θα μπορέσουν επιτέλους να απολαύσουν τις φανταστικές συσκευές της Huawei χωρίς κανέναν απολύτως περιορισμό.

Μέχρι τον Αύγουστο περισσότερες από 130 αμερικανικές εταιρείες είχαν καταθέσει στο υπουργείο εμπορίου των ΗΠΑ αιτήματα για άδειες συνεργασίας με την Huawei. Παρά την υπόσχεση του Τράμπ ότι η αδειοδότηση θα προχωρήσει κανονικά, μέχρι σήμερα δεν έχει δοθεί ούτε μια άδεια με άσχημες φυσικά συνέπειες όπως την παρουσίαση του Mate 30 Pro χωρίς Google Play services αλλά και την απώλεια σχεδόν 11 δις δολαρίων από το ζεστό χρήμα που επενδύει η Huawei κάθε χρόνο για την αγορά parts και λογισμικού από τις ΗΠΑ.

Αυτή την φορά ελπίζουμε όλα να πάνε καλά, αν και για να είμαστε ειλικρινείς η διπολική συμπεριφορά του προέδρου των ΗΠΑ δεν είναι καθησυχαστική.

 

ΠΗΓΗ