Η Huawei παρουσιάζει το πανίσχυρο MateBook X Pro 2024 και οι νομοθέτες στις ΗΠΑ βγάζουν “καπνούς”

13 Απριλίου, 2024

Η Huawei παρουσίασε το ολοκαίνουργιο MateBook X Pro 2024, ένα πανίσχυρο laptop με εντυπωσιακές λειτουργίες. Ενώ οι fans υποδέχτηκαν το νέο laptop με ενθουσιασμό, εκεί στην μακρινή Αμερική οι νομοθέτες δεν φαίνονται να είναι και τόσο ευχαριστημένοι με το γεγονός ότι η Huawei έχει πρόσβαση σε ένα τόσο νέο και ισχυρό AI chip της Intel.

Σύμφωνα με το Reuters, οι Αμερικανοί νομοθέτες κατηγορούν τη διοίκηση Biden για το γεγονός ότι η Huawei μπορεί να παρουσιάζει υπολογιστές με τόσο ισχυρά chip τα οποία κατασκευάζονται στις ΗΠΑ. Βέβαια κάποιος θα πρέπει να τους ενημερώσει ότι αυτό συμβαίνει επειδή μετά τις εμπορικές κυρώσεις των ΗΠΑ κατά της Huawei το 2020, μια απόφαση του Τραμπ επέτρεψε στην Intel να προμηθεύσει μερικά από τα προηγμένα τσιπ της στην κινεζική εταιρεία για την κατασκευή φορητών υπολογιστών.


Παρόλο που πολλοί πίεζαν την κυβέρνηση Μπάιντεν να μπλοκάρει την άδεια της Intel για την αποστολή των τσιπ της στην Κίνα, οι αρχές δεν έλαβαν κανένα μέτρο λόγω του ότι η άδεια θα λήξει στο τέλος του τρέχοντος έτους και δεν θα ανανεωθεί.
Το ολοκαίνουργιο προϊόν MateBook της Huawei, ωστόσο, έκανε τις ΗΠΑ να χάσουν την ψυχραιμία τους, εξαιτίας του Intel Core Ultra 9. Πρόκειται για έναν φανταστικό επεξεργαστή που προσφέρει βελτιωμένες δυνατότητες τεχνητής νοημοσύνης και κορυφαία απόδοση στο φορητό υπολογιστή της εταιρείας.


Ο Ρεπουμπλικανός βουλευτής και επικεφαλής της Επιτροπής Επιλογής της Βουλής των Αντιπροσώπων – Michael Gallagher λέει ότι υπάρχει ανάγκη να σταματήσουν τέτοιες εγκρίσεις το συντομότερο δυνατό:
“Ένα από τα μεγαλύτερα μυστήρια στην Ουάσιγκτον είναι γιατί το Υπουργείο Εμπορίου συνεχίζει να επιτρέπει την αποστολή αμερικανικής τεχνολογίας στη Huawei. Αυτές οι εγκρίσεις πρέπει να σταματήσουν. Πριν από δύο χρόνια, μου είπαν ότι οι άδειες προς τη Huawei θα σταματήσουν. Σήμερα, δεν φαίνεται να έχει αλλάξει η πολιτική”.