Η Huawei περνάει την Samsung και ανεβαίνει στην 1η θέση στις πωλήσεις κινητών για το 2ο τρίμηνο του 2020

30 Ιουλίου, 2020

Για πρώτη φορά μετά από 9 χρόνια, στην πρώτη θέση των κατασκευαστών κινητών δεν βρίσκεται ούτε η Samsung αλλά ούτε και η Apple. Η 1η θέση ανήκει δικαιωματικά στην Huawei η οποία παρά τις «τρικλοποδιές» συνεχίζει την εντυπωσιακή ανοδική της πορεία!

Σύμφωνα με έκθεση της Canalys, η Huawei ανέβηκε στην πρώτη θέση στις πωλήσεις κινητών το δεύτερο τρίμηνο του 2020, κάτι που έγινε εφικτό χάρη και στην κυριαρχία της στην αγορά της Κίνας.

Η Canalys ανακοίνωσε ότι η Huawei πούλησε 55,8 εκατομμύρια συσκευές, σχεδόν 2 εκατομμύρια περισσότερα από την Samsung η οποία σταμάτησε στα 53,7 εκατομμύρια. Το γεγονός ότι τα κινητά της Huawei δεν πωλούνται στην Αμερικανική αγορά (στην οποία κυριαρχούν Samsung και Apple) κάνει τα αποτελέσματα αυτά ένα ακόμη πιο εντυπωσιακό επίτευγμα.

Βέβαια τόσο η Samsung όσο και η Huawei είχαν μια μείωση στις πωλήσεις τους σε σύγκριση με την αντίστοιχη περίοδο του 2019. Πιο συγκεκριμένα η κινεζική εταιρεία είχε πτώση της τάξεως του 5% ενώ η Samsung είδε τις πωλήσεις της να πέφτουν 30%. Αρκετά μεγάλη πτώση αν αναλογιστείτε ότι το 2ο τρίμηνο του 2019 η Samsung είχε καταφέρει να φτάσει τα 70 εκατομμύρια συσκευές.

Σύμφωνα με τον Ben Stanton της Canalys, η Huawei κατάφερε να εκμεταλλευτεί εξαιρετικά την ανάκαμψη της κινεζικής οικονομίας ενώ αντίθετα η Samsung είδε σημαντικές της αγορές (ΗΠΑ, Ευρώπη, Ινδία, Βραζιλία) να ταλαιπωρούνται από την πανδημία και τα lockdowns.

Αυτό που μένει φυσικά είναι να δούμε τις επόμενες κινήσεις της Huawei αλλά και το αν θα καταφέρει να κρατήσει την πρώτη θέση στην οποία σκαρφάλωσε.

CANALYS