Η Huawei στην τρίτη θέση της παγκόσμιας αγοράς wearables με 45% ετήσια ανάπτυξη

6 Δεκεμβρίου, 2023

Η Canalys δημοσίευσε μια νέα έρευνα σχετικά με την πορεία των wearables το τρίτο τρίμηνο του 2023 και η Huawei φαίνεται να βρίσκεται στην τρίτη θέση με ετήσια ανάπτυξη 45%. Δικαίως θα λέγαμε, μιας και τα smartwatch της Huawei είναι απλά εξαιρετικά.

Η έρευνα τοποθετεί την Apple στην κορυφή με μερίδιο 17%. Παρά την καλή θέση, ο αμερικανικός τεχνολογικός γίγαντας βλέπει μείωση 12% στην ετήσια ανάπτυξή του. Ακολουθεί, η Xiaomi με μερίδιο 12% και 39% ετήσια αύξηση.

Με μερίδιο 10%, η Huawei εξασφάλισε την τρίτη θέση στην παγκόσμια αγορά wearable αλλά το μεγάλο κέρδος είναι ο ρυθμός ανάπτυξης της τάξεως του 45%. Λίγο καιρό πριν, μια άλλη έρευνα περιέγραψε ότι η Huawei πέτυχε 56% ετήσια αύξηση στις αποστολές smartwatch για το 3ο τρίμηνο του 2023.

Ένα μεγάλο μερίδιο αυτής της επιτυχίας της Huawei οφείλεται σίγουρα στο Watch GT 4, το οποίο συνεχίζει να προσφέρει την καλύτερη εμπειρία wearable στους χρήστες. Άλλωστε, η εταιρεία συνεχίζει να στέλνει αναβαθμίσεις που βελτιώνουν που ανεβάζουν την απόδοση του smartwatch στο επόμενο επίπεδο.

Τέλος, την τέταρτη και την πέμπτη θέση καταλαμβάνουν η Samsung και η Fire Boltt αντίστοιχα. Ενώ ο κατασκευαστής του Galaxy Watch είχε πτώση 21%, η Fire Boltt ήταν η κερδισμένη με 53% ετήσια ανάπτυξη.

Πηγή