Η Intel μπαίνει δυναμικά στο crypto mining με το δικό της Bonanza Mine chip

19 Ιανουαρίου, 2022

Το mining κρυπτονομισμάτων γνωρίζει ημέρες δόξας, και όπως φαίνεται και η Intel ετοιμάζεται να ακολουθήσει και αυτή το hype της εποχής.

Σύμφωνα με πληροφορίες η Intel ετοιμάζεται να παροθυσιάσει το «Bonanza Mine» chip, ένα εργαλείο που απευθύνεται στους crypto miners.
Η κίνηση αυτή σίγουρα θα αποφορτίσει την έλλειψη GPU’s που υπάρχει αυτή την στιγμή στην αγορά, μιας και ένα αρκετά σημαντικό κομμάτι από αυτές δεν χρησιμοποιούνται για gaming αλλά για «σκάψιμο».

Ο Tom’s Hardware μάλιστα είπε ότι η Intel θα κάνει την παρουσίαση στην ISSCC (International Solid State Circuits Conference) που αναμένεται να γίνει μέσα στον Φεβρουάριο. Ο νέος αυτός επεξεργαστής περιγράφεται ως «Ultra low voltage, energy efficient Bitcoin (BTC) mining application specific integrated circuit (ASIC)» και θα σηματοδοτήσει την είσοδο της Intel σε νέα «μονοπάτια».
Η κίνηση αυτή της Intel σίγουρα θα κάνει ανταγωνιστικές εταιρείες όπως η Bitmain να ιδρώσουν αρκετά σπάζοντας το μονοπώλιο τους.

Να θυμίσουμε ότι η Intel άρχισε να ενδιαφέρεται για το mining ήδη από το 2018 όταν και πατεντάρισε το SHA-256 ASIC το οποίο και απευθυνόταν αποκλειστικά σε miners.

Η Intel σύντομα αναμένεται να κυκλοφορήσει και την νέα discrete GPU Arc Alchemist και έχει ήδη δηλώσει ότι δεν θα περιορίσει τις mining δυνατότητες που έχει αλλά σίγουρα θα προτιμούσε οι χρήστες να την χρησιμοποιούν για gaming.

Το μόνο σίγουρο είναι ότι η Intel έχει την δυνατότητα να κατασκευάσει το νέο αυτό chip με χαμηλότερο κόστος ενώ αν επαληθευτούν και οι φήμες για χαμηλές απαιτήσεις ενέργειας τότε θα μιλάμε για το απόλυτο mining chip της αγοράς.