Η κινεζική ZEEKR φέρνει τα ηλεκτρικά της οχήματα στην Ευρώπη με πρώτη στάση την Στοκχόλμη

21 Νοεμβρίου, 2023

Τελικά τα εκ Κίνας ηλεκτρικά αυτοκίνητα έχουν ξεκινήσει μια ολομέτωπη επίθεση στις Ευρωπαϊκές αγορές. Άλλος ένας κατασκευαστής, η ZEEKR του ομίλου Geely Holding Group, άνοιξε το πρώτο του κέντρο ZEEKR στην Ευρώπη, το οποίο βρίσκεται στην καρδιά της περιοχής Norrmalm της Στοκχόλμης. Η νέα τοποθεσία αποτελεί βασικό στοιχείο της άμεσης και πελατοκεντρικής προσέγγισης της ZEEKR και έχει σχεδιαστεί για να προσφέρει στους επισκέπτες μια πολυτελή και αποκλειστική εμπειρία της μάρκας.

Αντιπροσωπεύει επίσης μια κομβική στιγμή στον παγκόσμιο οδικό χάρτη της ZEEKR, καθώς η μάρκα συμβάλλει στην προώθηση της μετάβασης στην ηλεκτρική κινητικότητα, καθιστώντας τα πολυτελή ηλεκτρικά οχήματα προσιτά στους πελάτες στην Ευρώπη.

Όπως και τα περισσότερα καταστήματα ZEEKR στην Κίνα, η ευρύχωρη τοποθεσία είναι η τέλεια βιτρίνα για τα δύο πρώτα αμιγώς ηλεκτρικά μοντέλα που προσφέρονται στην Ευρώπη – το πολυτελές ZEEKR 001 και το compact αλλά εξίσου πολυτελές SUV ZEEKR X. Το ZEEKR Center είναι κάτι πολύ περισσότερο από ένας χώρος λιανικής πώλησης. Οι πελάτες μπορούν να διαμορφώσουν και να παραγγείλουν τα οχήματά τους σε οθόνες 42 ιντσών 4k, και οι ειδικοί προϊόντων της ZEEKR είναι διαθέσιμοι για να επιδείξουν τις τεχνολογίες αιχμής στα οχήματα, όπως οι head-up οθόνες επαυξημένης πραγματικότητας και οι φωνητικοί βοηθοί AI των συστημάτων infotainment.

Η εξατομικευμένη, ολοκληρωμένη προσφορά της ZEEKR παρέχει στον πελάτη τα πάντα, από τη χρηματοδότηση, την ασφάλιση, την οικιακή εγκατάσταση wallbox2 και τις λύσεις δημόσιας φόρτισης, μέχρι τη συντήρηση του οχήματος και τις εκτεταμένες εγγυήσεις, συμβάλλοντας στη θέσπιση νέων προτύπων στην ιδιοκτησία EV. Το κατάστημα είναι επίσης σχεδιασμένο ως ένας χαλαρωτικός, αποκλειστικός χώρος για τους πελάτες, όπου μπορούν να περάσουν χρόνο σε ένα ειδικό lounge και να περιηγηθούν στις συλλογές των προϊόντων ZEEKR.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της ZEEKR Europe, Σπύρος Φωτεινός, δήλωσε: “Το κατάστημα ZEEKR Europe είναι ένα από τα μεγαλύτερα καταστήματα της Ευρώπης: “Τα εγκαίνια του ευρωπαϊκού μας κέντρου ZEEKR στη Στοκχόλμη – το πρώτο από τα πολλά που θα ανοίξουμε σε όλη την Ευρώπη – αποτελεί ακρογωνιαίο λίθο της παγκόσμιας στρατηγικής της ZEEKR.

Το επόμενο κέντρο ZEEKR που θα ανοίξει θα είναι στο Άμστερνταμ της Ολλανδίας, τον Δεκέμβριο. Θα ακολουθήσουν περισσότερα από το 2024, ξεκινώντας από τη Γερμανία, και στόχος της ZEEKR είναι να επεκτείνει την παρουσία της στις περισσότερες χώρες της Δυτικής Ευρώπης μέχρι το 2026. Τα πρώτα οχήματα ZEEKR που προορίζονται για πελάτες στη Σουηδία και την Ολλανδία θα παραδοθούν πριν από το τέλος του τρέχοντος έτους και στη Γερμανία στις αρχές του επόμενου έτους.

Huawei skin banner L
Huawei skin banner R