Η LG δίνει την πλατφόρμα WebOS και σε άλλους κατασκευαστές smart TV και αυτά είναι σίγουρα καλά νέα!

25 Φεβρουαρίου, 2021

Στην εποχή μας λίγα είναι τα χέρια που δεν χειρίζονται Smart Phones, και επίσης λίγα είναι και τα σπίτια που δεν έχουν μια Smart TV. Και ενώ στα κινητά τα πράγματα με το λειτουργικό είναι αρκετά ξεκάθαρα, στις τηλεοράσεις δεν υπάρχει κάποιος καθαρός νικητής.

Φυσικά και εδώ η Google έχει το «επάνω χέρι» με το Android TV, αλλά υπάρχουν και άλλοι μεγάλοι παίχτες όπως η Samsung με το Tizen και η LG με το εξαιρετικό WebOS.


Μάλιστα η LG, φαίνεται να έχει μεγάλες φιλοδοξίες για το λειτουργικό της, μιας και φαίνεται να είναι έτοιμη να δώσει τις απαραίτητες άδειες σε τρίτους κατασκευαστές για την χρήση της πλατφόρμας WebOS στις τηλεοράσεις τους!

Οι παλαιότεροι (ίσως και οι αρχαίοι) θα θυμούνται ότι το λειτουργικό WebOS ξεκίνησε την καριέρα του μέσα στις πρώτες palmtop συσκευές της Palm. Αυτά ήταν κάτι σαν «αρχαϊκά» smartphones (για να καταλαβαίνουν και οι νεότεροι.
Το λειτουργικό αυτό πουλήθηκε στην HP η οποία με την σειρά της το έβγαλε στο σφυρί και κάπως έτσι το απέκτησε η LG.

Φυσικά το λειτουργικό αυτό έχει δεχτεί τεράστια εξέλιξη και δεν θυμίζει σε τίποτα το παλιό WebOS, και όποιες ομοιότητες μάλλον θα τις βρει κανείς μόνο μέσα στον κώδικα.

Η LG λοιπόν έκανε μια εξαιρετική δουλειά με το λειτουργικό αυτό, και μάλιστα του έδωσε υποδειγματική συνδεσιμότητα και συμβατότητα. Έτσι για παράδειγμα είναι ένα μια από τις λίγες smart TV πλατφόρμες που υποστηρίζουν Google Assistant, Amazon Alexa και Apple Home, AirPlay κλπ.

Η απόφαση της LG να το ανοίξει και σε άλλους κατασκευαστές λοιπόν αυτομάτως το κάνει τον άμεσο ανταγωνιστή της Google και του Android TV. Αυτά είναι εξαιρετικά νέα, μιας και έχουμε δηλώσει πολλές φορές και στο παρελθόν ότι καλό είναι να σπάνε τα μονοπώλια, καθώς έτσι κερδισμένος είναι πάντα ο τελικός καταναλωτής ο οποίος έχει περισσότερες επιλογές.

Ελπίζουμε στο μέλλον το WebOS να υιοθετηθεί από αρκετούς κατασκευαστές καθώς η ευχρηστία αλλά και η συμβατότητά του το κάνουν μια φανταστική επιλογή.