Η LG Display θα έχει έτοιμη την πρώτη ελαστική οθόνη έως το 2024

16 Ιουνίου, 2020

Μετά τις αναδιπλούμενες οθόνες, η LG θέλει να κάνει το επόμενο βήμα παρουσιάζοντας τις πρώτες ελαστικές οθόνες οι οποίες μπορούν να τεντωθούν αυξάνοντας έτσι την επιφάνεια τους.

Η κορεατική κυβέρνηση ανέθεσε στην LG Display να δημιουργήσει το πρώτο stratchable ελαστικό display panel. Πιο συγκεκριμένα θα αναλάβει να συνεργαστεί με 21 ακόμη μεγάλες εταιρείες και ιδρύματα επάνω στο συγκεκριμένο project το οποίο μάλιστα χρηματοδοτείται από το Υπουργείο Εμπορίου, Βιομηχανίας και Ενέργειας της Κορέας.

Στόχος είναι η κατασκευή μιας ελαστικής οθόνης η οποία μπορεί να τεντωθεί και να αυξήσει το μέγεθός της τουλάχιστον κατά 20% μέχρι το 2024.
Η LG μάλιστα ανακοίνωσε ότι βρίσκεται ήδη σε καλό δρόμο και ότι οι οθόνες αυτές μπορούν να λυγίσουν, να τεντωθούν η να πάρουν διάφορα σχήματα, χωρίς να παραμορφώνουν καθόλου την εικόνα. Οι οθόνες αυτές θα αλλάξουν δραματικά τις φορητές και φορετές συσκευές του μέλλοντος. Απλά σκεφτείτε το. Με μια ελαστική οθόνη μπορείς να φτιάξεις κινητά με οθόνη που τυλίγεται σε ρολό ή τεντώνεται για να αυξήσει τις διαστάσεις της, έξυπνες συσκευές και wearables σε οποιοδήποτε σχήμα θέλεις ή ακόμη και οθόνες που καλύπτουν οποιαδήποτε επιφάνεια.

Φυσικά η LG έχει ήδη καταθέσει εδώ και αρκετό καιρό τις πατέντες για την τεχνολογία αυτή, όπως βλέπετε και στις φωτογραφίες παρακάτω.

Το πραγματικά εντυπωσιακό εδώ είναι ότι η ίδια η κυβέρνηση της Κορέας αναγνωρίζει την αξία της τεχνολογίας αυτής και επενδύει στην ανάπτυξή της! Πως κάνουμε δηλαδή στην Ελλάδα; Ε καμία σχέση, το ακριβώς αντίθετο.

ΠΗΓΗ