Η μετάβαση από iPhone σε Android θα γίνει ευκολότερη χάρη στην Ευρωπαϊκή Ένωση

8 Μαρτίου, 2024

Το Union’s Digital Markets Act (DMA) της Ευρωπαϊκής Ένωσης αναγκάζει την Apple να βγει με την βία από την «φούσκα» στην οποία ζει εδώ και αρκετά χρόνια, να συμμορφωθεί με τον κανονισμό, και επιτέλους να διευκολύνει την αλλαγή από iPhone σε Android.

Τα νέα αυτά τα είχαμε διαβάσει εδώ και λίγο καιρό στο The Verge, αλλά τώρα η Apple δημοσίευσε ένα έγγραφο που περιγράφει τον τρόπο με τον οποίο θα συμμορφωθεί με το DMA. Μέσα στο έγγραφο, η εταιρεία αναφέρει λεπτομερώς ότι εργάζεται πάνω σε “φιλικές προς τον χρήστη λύσεις για τη μεταφορά δεδομένων από ένα iPhone σε ένα τηλέφωνο που δεν είναι της Apple”. Ωστόσο, φαίνεται ότι θα πρέπει να περιμένουμε μέχρι το φθινόπωρο του επόμενου έτους για να δούμε αυτή τη λύση μεταφοράς δεδομένων να έρχεται στον τελικό χρήστη.

Υπάρχουν και μερικά άλλα ενδιαφέροντα στοιχεία στο έγγραφο που σχετίζονται με το προεπιλεγμένο πρόγραμμα περιήγησης και τις εφαρμογές πλοήγησης. Φαίνεται λοιπόν ότι η Apple εργάζεται και επάνω σε έναν τρόπο μεταφοράς δεδομένων σε τρίτους browsers. Αν λοιπόν θέλετε να ξεφορτωθείτε τον Safari φαίνεται ότι αυτό θα είναι εφικτό κάποια στιγμή μέχρι το τέλος του 2024.

Δεν αναφέρεται πουθενά το αν η Apple θα φέρει αυτές τις αλλαγές στους χρήστες εκτός ΕΕ. Η δική μας γνώμη είναι ότι από την στιγμή που μιλάμε για την Apple, είναι σίγουρο ότι μόνο η Ευρώπη θα έχει τα προνόμια αυτά.