Η Microsoft κάνει το Surface Duo την πρώτη της φορητή gaming κονσόλα

26 Μαΐου, 2021

Από όλους τους κατασκευαστές game consoles – όχι ότι είναι και πολλοί δηλαδή – η Microsoft είναι ο μοναδικός που δεν έχει παρουσιάσει ποτέ την δική της φορητή πρόταση.

Η Sony μας έχει δώσει στο παρελθόν τα PS Vita και PSP, ενώ η Nintendo τα θρυλικά GameBoy και τώρα το Switch. Microsoft πουθενά, και σίγουρα αυτό ήταν μια στρατηγική απόφαση η οποία ουδείς γνωρίζει γιατί έγινε.

Αυτό φαίνεται να αλλάζει με το τελευταίο update του Xbox Cloud Gaming για Android μιας και η Microsoft πρόσθεσε υποστήριξη για το Surface Duo!
Με την προσθήκη αυτή η φορητή συσκευή με τις δύο οθόνες θα μπορεί να λειτουργεί σαν ένα φορητό Xbox, μιας και με αυτό τον τρόπο θα είναι εφικτό το streaming παιχνιδιών.
Μάλιστα το γεγονός ότι το Duo διαθέτει διπλή οθόνη θα κάνει το gaming ακόμη πιο βολικό καθώς η μια οθόνη θα είναι το monitor και η δεύτερη το χειριστήριο.

Και μπορεί το Duo να μην είναι το πιο δυνατό φορητό της αγοράς, αλλά αυτό μικρή σημασία έχει μιας και αυτή είναι η ομορφιά του cloud gaming. Τα πάντα τρέχουν τέλεια αρκεί να έχεις καλή σύνδεση internet.