Η νέα αναβάθμιση του Google Chrome τώρα σας επιτρέπει να ελέγξετε μια σελίδα πριν την ανοίξετε!

11 Μαρτίου, 2021

Πολλοί εζήλεψαν την δόξα του Chrome και προσπάθησαν να τον αποκαθηλώσουν από την κορυφή των browsers, αλλά ουδείς τα κατάφερε τελικά. Μάλιστα η Google φροντίζει να βελτιώνει συνεχώς τον Chrome, δίνοντάς του νέες χρηστικές και ενδιαφέρουσες λειτουργίες!

Στην τελευταία μεγάλη αναβάθμιση του ο Chrome απέκτησε ένα νέο grid layout για τις ανοικτές σελίδες (tabs), κάτι που προσωπικά εγώ που δουλεύω συνεχώς με καμιά 50αριά ανοικτά tabs βρήκα ιδιαίτερα χρήσιμο.

Το νέο χαρακτηριστικό όμως που σίγουρα θα βρείτε χρήσιμο είναι η επιλογή για προ επισκόπηση μιας σελίδας πριν καν την ανοίξετε.
Έτσι πατώντας παρατεταμένα επάνω σε ένα link θα ανοίξουν οι γνωστές επιλογές ανάμεσα στις οποίες όμως θα βρείτε και την «Προεπισκόπηση σελίδας» η οποία βρίσκεται κοντά στο κέντρο των επιλογών.

Επιλέγοντας προεπισκόπηση ανοίγει ένα νέο παράθυρο στο οποίο βλέπουμε την εμφάνιση της σελίδας, στο επάνω μέρος έχουμε το favicon και το επίπεδο ασφαλείας της ιστοσελίδες (ξέρετε, το γνωστό λουκέτο), αλλά και τις επιλογές να ανοίξουμε την σελίδα κανονικά ως μέρος των δικών μας tabs ή να την κλείσουμε. Το κλείσιμο μπορεί να γίνει και σύροντας προς τα κάτω την σελίδα.

Η νέα αυτή επιλογή λύνει τα χέρια σε όσους κάνουν κατάχρηση των ανοικτών tabs, και πιστέψτε μας….είμαστε πολλοί σε αυτό τον κόσμο!