Η νέα ενημέρωση για το Gemini προσθέτει αυτόματη πλοήγηση με τους χάρτες της Google

1 Απριλίου, 2024

Ο assistant τεχνητής νοημοσύνης της Google, Gemini, φαίνεται να γίνεται όλο και πιο χρήσιμος μέρα με τη μέρα. Στη νεότερη ενημέρωση της εφαρμογής στο Google Play Store, η Google του έδωσε κάποιες νέες ενδιαφέρουσες λειτουργίες όσον αφορά την πλοήγηση.

Όπως αναφέρει το 9to5Google, η εφαρμογή Google Gemini έλαβε ενημέρωση στο Play Store στις 25 Μαρτίου. Αυτή η ενημέρωση φέρνει την εφαρμογή στην έκδοση 1.0.618909562 και περιλαμβάνει τις ακόλουθες σημειώσεις στο changelog της: “Τώρα, όταν ζητάτε οδηγίες, το Gemini θα ξεκινάει αυτόματα την πλοήγηση με τους Χάρτες της Google”. Πρόκειται για μια αλλαγή σε σχέση με τον τρόπο που λειτουργούσε η εφαρμογή στο παρελθόν, όπου αυτή η δυνατότητα δεν ήταν διαθέσιμη εγγενώς χωρίς βοήθεια από το Google Assistant. Τώρα, μπορείτε απλώς να του δώσετε μια εντολή του τύπου, “Πλοήγηση στην Ερμιόνη” και η εφαρμογή θα σας εμφανίσει αμέσως όχι μόνο μια περίληψη της διαδρομής σας και οδηγίες για να φτάσετε σε αυτήν, αλλά και θα σας βάλει κατευθείαν στους Χάρτες Google με τη διαδρομή σας έτοιμη να ξεκινήσει.


Εκτός από αυτό το πρόσθετο πλεονέκτημα, το Gemini συσκευάζει μερικές άλλες ενημερώσεις σε αυτή την έκδοση, όπως η δυνατότητα να ορίσετε μια υπενθύμιση ή ένα συμβάν ημερολογίου μέσω μιας εντολής. Απλά βεβαιωθείτε ότι έχετε ενεργοποιήσει το extension “Χώρος εργασίας” στις ρυθμίσεις του Gemini.

Το Gemini έχει ακόμα πολύ δρόμο για να φτάσει σε χρηστικότητα το Google Assistant, ωστόσο, αργά αλλά σταθερά βελτιώνεται. Όχι, η τεχνητή νοημοσύνη του Gemini δεν μπορεί ακόμη να αντικαταστήσει τον βοηθό της Google, αλλά η ημέρα που θα το καταφέρει δεν είναι μακριά.