Η νέα κυλιόμενη οθόνη της Samsung κάνει τις αναδιπλούμενες να μοιάζουν ξεπερασμένες

28 Σεπτεμβρίου, 2022

Η Samsung μας επιφύλασσε μια έκπληξη στο Innovation 2022 της Intel. Μια επαναστατική αναδιπλούμενη οθόνη 17 ιντσών! Και πριν βιαστείτε να πείτε ότι έχετε δει ξανά foldable οθόνη σε laptop, να μας πούμε ότι η οθόνη αυτή δεν διπλώνει αλλά ξετυλίγεται!

Ο Pat Gelsinger, ο διευθύνων σύμβουλος της Intel, και η Samsung παρουσίασαν ένα σύντομο demo της νέας οθόνης στη σκηνή.
Η λογική φυσικά είναι ίδια με αυτή των foldable PC’s όπως το Lenovo X1 Fold Gen2, αλλά η μεγάλη διαφορά βρίσκεται στον τρόπο με τον οποίο ανοίγει αυτή η εντυπωσιακή οθόνη.


Πολύ απλά την τραβάς για να ανοίξει, και με μια πίεση κλείνει ξανά.
Τα θετικά της σχεδίασης αυτής είναι αρκετά αλλά ξεχωρίσαμε δύο. Πρώτον με τον τρόπο αυτό δεν υπάρχει ανάγκη για περίπλοκο μηχανισμό αναδίπλωσης με μεντεσέδες και μικροσκοπικά γρανάζια.
Δεύτερον και σημαντικότερο. Η οθόνη δεν διπλώνει άρα δεν δημιουργείται και τσάκιση στην μέση η οποία ομολογουμένως είναι αρκετά ενοχλητική.

Η οθόνη αυτή όταν είναι κλειστή έχει διαγώνιο 13 ιντσών, περίπου την ίδια δηλαδή με ένα σημερινό μεγάλο tablet, ενώ όταν ανοίξει μπορεί να φτάσει τις 17 ίντσες!
Η Samsung δεν ανακοίνωσε αν η νέα της οθόνη θα χρησιμοποιηθεί σε κάποιο μελλοντικό PC και φυσικά δεν ανέφερε τίποτα σχετικά με το αν υπάρχει κάποιος κατασκευαστής που να εξελίσσει κάποιο rollable concept.
Ένα tablet που μεταμορφώνεται σε ένα πληρέστατο laptop 17 ιντσών πάντως σίγουρα δεν θα χάλαγε κανέναν.

INTEL INNOVATION