Η νέα μηχανή του Keanu Reeves έρχεται κατευθείαν από το Cyberpunk 2077

17 Οκτωβρίου, 2022

Η Arch Motorcycle, μια εταιρεία custom μοτοσικλετών με έδρα το Λος Άντζελες η οποία ανήκει στον γνωστό Keanu Reeves, αποκάλυψε το δεύτερο δίκυκλο παραγωγής της, το Arch 1s.

Πρόκειται για ένα cruiser με γονίδια σπορ μοτοσυκλέτας “που αψηφά την κατηγοριοποίηση της βιομηχανίας”. Το νέο μοντέλο της Arch έχει αρκετά πιο racing αισθητική, τουλάχιστον σε σύγκριση με την πρώτη μοτοσυκλέτα της Arch, την KRGT-1, και επιλέγει μια επιθετική θέση οδήγησης με τα μασπιέ να είναι τοποθετημένα πίσω για τα χειριστήρια και το στυλ της ουράς να θυμίζουν υπερβολικά την υπερτροφοδοτούμενη superbike MTT 420RR Turbine. Η Arch Motorcycle δεν έχει ανακοινώσει την ιπποδύναμη της 1s, αλλά τροφοδοτείται από έναν κινητήρα S&S V-Twin με ψεκασμό καυσίμου ο οποίος έχει την τεράστια χωρητικότητα των 2.032 κυβικών εκατοστών. Δηλαδή τουλάχιστον η χορταστική ροπή είναι εγγυημένη.

Πιο συγκεκριμένα η ροπή της δεν ξεπερνά το άλλο θηρίο την Triumph Rocket III, αλλά βρίσκεται στα ίδια επίπεδα με το φανταστικό Kawasaki Ninja H2R. Η Arch συνδυάζει τον ισχυρό V2 κινητήρα με ένα πρωτότυπο σύστημα εξάτμισης ενώ το ρεζερβουάρ διαθέτει στο πλάι έναν αεραγωγό που του δίνει μια ακόμη πιο επιθετική εμφάνιση.


Η πρόσβαση στο ρεζερβουάρ καυσίμου κρύβεται πίσω από ένα πανέμορφο αρθρωτό πάνελ αλουμινίου που ανοίγει σαν πόρτα εμπνευσμένη από διαστημόπλοιο. Αξίζει να σημειωθεί ότι το 1s είναι επίσης το πρώτο όχημα της Arch που διαθέτει μονόμπρατσο ψαλίδι. Το Arch 1s δανείζεται τα σχεδιαστικά του γονίδια από το αδελφάκι του Method 143 πουθ έκανε την εμφάνισή του στο παιχνίδι “Cyberpunk 2077”, στο οποίο ο Reeves υποδυόταν επίσης έναν χαρακτήρα που ονομαζόταν Johnny Silverhand.

Υπάρχουν πολλές λεπτομέρειες από ανθρακονήματα και η εμφάνιση του ακατέργαστου αλουμινίου billet και του ατσάλινου πλαισίου είναι πραγματικά μοναδική.
Το Arch 1s προσφέρει ένα σύστημα μετάδοσης κίνησης έξι ταχυτήτων που συνδέεται με ένα σωληνωτό ατσάλινο πλαίσιο και ένα ρυθμισμένο από την Arch σύστημα ανάρτησης Ohlins.

Η Arch 1s μοιάζει με μια μοναδική μοτοσυκλέτα που θα προσελκύσει τόσο τους οπαδούς των cruiser όσο και τους οπαδούς των σπορ μοτοσυκλετών. Ωστόσο, η κατοχή μιας τέτοιας μοτοσυκλέτας δεν είναι απλή υπόθεση. Η Arch δέχεται προς το παρόν παραγγελίες για το μοντέλο 1s στην τιμή των 128.000 δολαρίων! Η μόνη παρηγοριά – και κάτι για το οποίο η Arch Motorcycle είναι πολύ περήφανη – είναι ότι κάθε μοτοσικλέτα 1s θα είναι σχεδιασμένη κατά παραγγελία σύμφωνα με τις προδιαγραφές και τις απαιτήσεις οδήγησης του αγοραστή.

ARCH MOTORCYCLE