Η νέα photo sharing εφαρμογή του TikTok είναι εδώ…αλλά δεν είναι για εσένα

18 Απριλίου, 2024

Αφού το Instagram παρουσίασε τα “Reels” το 2020 για να ανταγωνιστεί το TikTok, το τελευταίο στη συνέχεια ανταπέδωσε τα πυρά με τη δική του εκδοχή των stories. Τώρα, το TikTok κυκλοφορεί μια νέα εφαρμογή κοινής χρήσης φωτογραφιών που ονομάζεται Notes, αλλά φυσικά έχει προσθέσει και την δική του πινελιά!

Η πλατφόρμα που ανήκει στην ByteDance ανακοίνωσε το λανσάρισμα του TikTok Notes μέσω του επίσημου λογαριασμού της στο X (πρώην Twitter) αλλά δεν είναι ακόμα διαθέσιμη για όλους. Προς το παρόν, το TikTok Notes είναι διαθέσιμο μόνο στην Αυστραλία και τον Καναδά, σύμφωνα με το Android Authority. Αν τυχαίνει να βρίσκεστε σε μία από αυτές τις χώρες, μπορείτε να το αποκτήσετε από το Google Play Store ή το App Store.

Η εφαρμογή Notes είναι εντελώς ξεχωριστή από την κύρια εφαρμογή του TikTok και προορίζεται ειδικά για το sharing κειμένου και φωτογραφιών. Έτσι, δεν πρόκειται απλώς για ένα tweak στην βασική εφαρμογή.

Ενώ το Notes θεωρείται ως η απάντηση του TikTok στην κυριαρχία του Instagram, το layout της εφαρμογής μοιάζει περισσότερο με το Pinterest. Έχει ένα πλέγμα δύο στηλών στην αρχική σελίδα, κάτι σαν ένα μίνι feed του Pinterest. Από την πρώτη εικόνα που έχουμε από την εφαρμογή, η αρχική σελίδα χωρίζεται σε δύο μέρη. Το ένα μέρος δείχνει αναρτήσεις από άτομα που ακολουθείτε, ενώ το άλλο είναι μια σελίδα “Για εσάς”, παρόμοια με την βασική εμπειρία του TikTok. Το τι περιεχόμενο θα βλέπετε σε αυτή τη σελίδα δεν είναι ακόμα σαφές, αλλά πιθανότατα θα πρόκειται για λογαριασμούς παρόμοιους με αυτούς που ήδη ακολουθείτε, επιλεγμένους από το TikTok.

Η διάταξη αυτή σίγουρα διαχωρίζει το TikTok Notes από την single file feed του Instagram. Επίσης σημαίνει ότι μπορείτε να βλέπετε πολλές αναρτήσεις ταυτόχρονα. Όταν πατάτε σε μία, μπορείτε να τη δείτε σε λειτουργία πλήρους οθόνης και να μεταβείτε στα σχόλια, αν το επιθυμείτε. Επιπλέον, μπορείτε να προσθέσετε τίτλους στις εικόνες, ακριβώς πάνω από τις λεζάντες. Πρόκειται για μια μικρή αλλά ωραία λειτουργία που λείπει από το Instagram.
Εκτός από αυτά τα μοναδικά χαρακτηριστικά, το TikTok Notes δεν ανακαλύπτει εντελώς τον τροχό. Διαθέτει ακόμα κάποια χαρακτηριστικά γνωστά από το Instagram, όπως το να σας επιτρέπει να δημοσιεύετε πολλαπλές φωτογραφίες σε ένα καρουζέλ, να ελέγχετε ποιος μπορεί να σχολιάσει και άλλα πράγματα που θα περιμένατε από μια εφαρμογή κοινής χρήσης φωτογραφιών.

Ακόμη δεν υπάρχει πληροφόρηση για το πότε θα το δούμε και από τα μέρη μας, αλλά μάλλον αυτό δεν θα αργήσει ιδιαίτερα.

Huawei skin banner L
Huawei skin banner R