Η νέα σειρά Star Trek: Starfleet Academy παίρνει το πράσινο φως από την Paramount+

1 Απριλίου, 2023

Η Paramount+ ετοιμάζει μια νέα σειρά Star Trek που θα διαδραματίζεται σε μια από τις πιο εμβληματικές τοποθεσίες του franchise. Η σειρά “Star Trek: Starfleet Academy” θα μας δείξει την ιστορία μιας νέας τάξης νεοσύλλεκτων στο εκπαιδευτικό κέντρο του Σαν Φρανσίσκο. Αντιπαλότητες, πρώτες αγάπες και “ένας νέος εχθρός που απειλεί τόσο την Ακαδημία όσο και την ίδια την Ομοσπονδία”. Η παραγωγή έχει προγραμματιστεί να ξεκινήσει το 2024.

Με τις σειρές Πικάρντ και Discovery να τελειώνουν, το δίκτυο προφανώς αναζητά μια ιστορία ελκυστική σε μικρότερες ηλικίες για να προσκαλέσει μια νέα γενιά θεατών στο franchise. Η σειρά “θα μας συστήσει μια νεαρή ομάδα δοκίμων που ενώνονται για να κυνηγήσουν ένα κοινό όνειρο ελπίδας και αισιοδοξίας. Κάτω από τα άγρυπνα και απαιτητικά μάτια των εκπαιδευτών τους, θα ανακαλύψουν τι χρειάζεται για να γίνουν αξιωματικοί του Αστροστόλου”.

Τα στούντιο του CBS θα είναι παραγωγοί της επερχόμενης σειράς σε συνεργασία με τη Secret Hideout και τη Roddenberry Entertainment. Δεν έχουν ανακοινωθεί αποφάσεις για το καστ των ηθοποιών. Οι Alex Kurtzman και Noga Landau, οι οποίοι θα είναι οι showrunners και εκτελεστικοί παραγωγοί, έκαναν μια ανακοίνωση η οποία μοιάζει με δελτίο στρατολόγησης του Αστροστόλου. “Για πρώτη φορά μετά από πάνω από έναν αιώνα, η πανεπιστημιούπολή μας θα ανοίξει ξανά για να δεχτεί άτομα ηλικίας τουλάχιστον 16 γήινων ετών (ή ισοδύναμου είδους) που ονειρεύονται να ξεπεράσουν τα σωματικά, διανοητικά και πνευματικά τους όρια, που εκτιμούν τη φιλία, τη συντροφικότητα, την τιμή και την αφοσίωση σε έναν σκοπό μεγαλύτερο από τον εαυτό τους”, αναφέρει η ανακοίνωση. “Τα μαθήματα θα είναι δύσκολα, οι διδάσκοντες από τους πιο λαμπρούς στους αντίστοιχους τομείς τους και όσοι γίνουν δεκτοί θα ζήσουν και θα σπουδάσουν δίπλα-δίπλα με τον πιο ποικιλόμορφο πληθυσμό φοιτητών που έχει γίνει ποτέ δεκτός”.


Παρόλο που η σειρά μοιράζεται το όνομά της με ένα παιχνίδι προσομοίωσης για PC στα τέλη της δεκαετίας του 1990, οι δημιουργοί της δεν έχουν διευκρινίσει αν τα δύο αυτά σχετίζονται μεταξύ τους. Δεν γνωρίζουμε καν σε ποια εποχή θα διαδραματίζεται, ανάμεσα στην ιστορία του Star Trek που εκτείνεται σε αιώνες. Η Ακαδημία του Αστροστόλου έχει αναφερθεί ή παρουσιαστεί σε πολλές εκδόσεις του Trek, συμπεριλαμβανομένης της αρχικής σειράς της δεκαετίας του 1960, του Star Trek: The Next Generation και του Deep Space Nine (μεταξύ πολλών άλλων).

Το μόνο κακό στην όλη υπόθεση είναι ότι οι παλιοί κλασικοί Trekkers δεν πρόκειται να δείξουν κανένα ενδιαφέρον για μια teenage- ψιλοαισθηματική-ολίγον ξενέρωτη σειρά.

Huawei skin banner L
Huawei skin banner R