Η Nikon κυκλοφορεί την έκδοση 2.0 του firmware για τις Nikon Z7 και Nikon Z6

16 Μαΐου, 2019

Η Nikon ανακοίνωσε σήμερα την κυκλοφορία της έκδοσης 2.0 του firmware, η οποία θα ενισχύσει περισσότερο την απόδοση των φωτογραφικών μηχανών mirrorless πλήρους κάδρου Nikon Z 7 και Nikon Z 6.

Οι ακόλουθες κύριες λειτουργίες, που περιλαμβάνονται στην αναβάθμιση, θα συνεχίσουν να επεκτείνουν τις δυνατότητες οπτικής έκφρασης:

1. Αυτόματη εστίαση (AF) ανίχνευσης ματιών σε λειτουργία λήψης φωτογραφιών
2. Επέκταση του εύρους ανίχνευσης AF σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού
3. Προσθήκη της δυνατότητας παρακολούθησης αυτόματης έκθεσης (AE) στη λειτουργία συνεχών λήψεων υψηλής ταχύτητας (παρατεταμένη)

Κύρια χαρακτηριστικά της έκδοσης 2.0 του firmware

1. Αυτόματη εστίαση (AF) ανίχνευσης ματιών σε λειτουργία λήψης φωτογραφιών
Η νέα λειτουργία AF ανίχνευσης ματιών ανιχνεύει αυτόματα και εστιάζει στα ανθρώπινα μάτια στη λειτουργία AF αυτόματης επιλογής περιοχής (AF-S, AF-C). Όταν εντοπίζονται τα μάτια πολλών ανθρώπων, ο πολυ-επιλογέας ή ο υπο-επιλογέας μπορούν να χρησιμοποιηθούν για να επιλέξουν σε ποιο μάτι εστιάζει η φωτογραφική μηχανή, ακόμη και όταν κοιτάζετε μέσω του ηλεκτρονικού σκοπεύτρου. Μόλις τραβηχτεί η φωτογραφία, ο χρήστης μπορεί εύκολα να επαληθεύσει ότι έχει γίνει εστίαση στην εικόνα πατώντας το κουμπί “OK” για να γίνει μεγέθυνση στο μάτι που ήταν ο επιδιωκόμενος στόχος εστίασης.

2. Εκτεταμένο εύρος ανίχνευσης AF σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού
Το νέο firmware επιτρέπει ακόμα ταχύτερη αυτόματη εστίαση κατά την εγγραφή σκοτεινών ή με χαμηλό φωτισμό σκηνών, τόσο κατά τη φωτογράφιση όσο και κατά την εγγραφή video. Επεκτείνει το εύρος ανίχνευσης AF* από −1 EV σε −2 EV στη Z 7 και από −2 EV σε −3,5 EV στη Z 6. Όταν είναι ενεργοποιημένη η λειτουργία AF σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού της Z 6, το διαθέσιμο εύρος ανίχνευσης AF* σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού θα επεκταθεί** από -4 EV σε -6 EV, ώστε να είναι σε θέση να κάνει αυτόματη εστίαση σε συνθήκες ακόμη πιο σκοτεινές.

3. Παρακολούθηση αυτόματης έκθεσης (AE) στη λειτουργία συνεχών λήψεων υψηλής ταχύτητας (παρατεταμένη)
Παλαιότερα, η έκθεση ήταν κλειδωμένη με την πρώτη λήψη σε μια ριπή συνεχών λήψεων υψηλής ταχύτητας. Η έκδοση 2.0 του firmware, ωστόσο, προσθέτει υποστήριξη για την παρακολούθηση AE σε λειτουργία συνεχών λήψεων υψηλής ταχύτητας (παρατεταμένη), επιτρέποντας στις φωτογραφικές μηχανές να παρακολουθούν την έκθεση ακριβώς όπως γίνεται με την εστίαση (παρακολούθηση AF). Αυτό εξασφαλίζει ότι σε όλες τις φωτογραφίες που έχουν αποτυπωθεί σε μια ριπή συνεχών λήψεων υψηλής ταχύτητας δεν έχει γίνει μόνο εστίαση, αλλά παρουσιάζεται επίσης η βέλτιστη έκθεση, ακόμη και όταν αλλάζει η φωτεινότητα της σκηνής κατά τη διάρκεια της ριπής.

Μπορείτε να κάνετε λήψη του νέου firmware (δωρεάν) από το Κέντρο λήψεων της Nikon: https://downloadcenter.nikonimglib.com/