Η OPPO παρουσιάζει κινητό με πτυσσόμενο φακό, και το μυαλό μας ταξιδεύει στις compact φωτογραφικές του παρελθόντος

8 Δεκεμβρίου, 2021

Η Huawei άλλαξε δραματικά τον χώρο της mobile φωτογράφησης με τις υπέροχες Leica κάμερες των κινητών της, αλλά τώρα πιά δεν παίζει μόνη της στο γήπεδο. Βλέπετε η OPPO είναι μια εταιρεία που δεν φοβάται να ρισκάρει και να πειραματιστεί με νέες τεχνολογίες όπως μας έχει αποδείξει στο παρελθόν.

Τώρα, ενόψει και του μεγάλου INNO WORLD event που ετοιμάζει για τις 14 Δεκεμβρίου θα μας δείξει μια νέα γενιά καμερών για κινητά οι οποία διαθέτει πτυσσόμενους φακούς. Φυσικά δεν ανακάλυψε τον τροχό, μιας και οι πτυσσόμενοι φακοί ήταν κάτι συνηθισμένο στις compact φωτογραφικές για πολλά χρόνια. Η τοποθέτηση ενός τέτοιου φακού σε κινητό από την άλλη είναι ένας μικρός άθλος καθώς ο χώρος που προσφέρει ένα smartphone είναι ιδιαίτερα περιορισμένος.

Στο teaser video της OPPO βλέπουμε ότι το κινητό διαθέτει αισθητήρα 1 /1.56’’ και διάφραγμα f /2,4 ενώ ο φακός ανοίγει με το άνοιγμα της εφαρμογής αλλά και κλείνει αυτόματα αν διαπιστώσει ότι υπάρχει πτώση της συσκευής. Το μεγάλο πλεονέκτημα της τεχνολογίας αυτής είναι φυσικά το ότι θα εξαφανίσει το ενοχλητικό bump που έχουν τα περισσότερα κινητά ενώ δεν αποκλείεται να δούμε και καλύτερης ποιότητας οπτικά τα οποία θα βελτιώσουν και την ποιότητα εικόνας.

Επίσης εντυπωσιακό είναι και το γεγονός ότι φαίνεται το κινητό να είναι ανθεκτικό στο νερό, κάτι επίσης δύσκολο όταν έχεις να κάνεις με μηχανισμούς και κινητά μέρη.

Λίγη υπομονή μέχρι το INNO WORLD της OPPO την επόμενη εβδομάδα και θα έχουμε όλες τις επίσημες πληροφορίες.