Η Oppo σχεδιάζει να μας δώσει την κάμερα στο χέρι…και αυτό μας αρέσει!

7 Δεκεμβρίου, 2020

Τα τελευταία χρόνια οι κατασκευαστές κινητών έχουν αφιερώσει αρκετές εργατοώρες στην προσπάθεια εξαφάνισης της selfie κάμερας. Οι τρόποι πολλοί και διάφοροι. Μικρότερα notches, περιστρεφόμενα modules κύριας κάμερας, μηχανισμοί slide ή όπως έχουμε δει και προσφάτως τοποθέτηση της κάμερας κάτω από την οθόνη.

Η Oppo μπήκε και αυτή στο παιχνίδι αυτό, αλλά η πρότασή της είναι θα λέγαμε λίγο πιο «ακραία» καθώς έχει ήδη πατεντάρει μια αφαιρούμενη κάμερα για κινητά.


Αυτό σημαίνει ότι πιθανότατα θα μπορεί να αφαιρείται και να λειτουργεί αυτόνομα, κάτι αρκετά βολικό για διάφορα φωτογραφικά σενάρια.
Επίσης στα σχέδια βλέπουμε ότι το module αυτό διαθέτει συνδεσιμότητα USB-C, NFC, Wi-Fi και Bluetooth. Η σύνδεση USB-C σημαίνει ότι η κάμερα θα μπορεί να συνδεθεί στην θύρα φόρτισης του κινητού για την λήψη selfies κάτι που μεγαλώνει ακόμη περισσότερο την ευχρηστία της.

Για να είμαστε ειλικρινείς το concept αφαιρούμενο module το έχει δοκιμάσει και η LG στο παρελθόν, αλλά και η Sony με τις έξτρα κάμερες φακούς. Και οι δύο αυτοί κατασκευαστές κατάλαβαν με τον σκληρό τρόπο ότι δεν υπήρχε αγορά για αυτά τα περιφερειακά, οπότε τα πράγματα είναι αρκετά δύσκολα για την Oppo.

Από την άλλη όμως…τι θα λέγατε για ένα κινητό που θα μπορεί να αναβαθμιστεί αλλάζοντας απλά το module της κάμερας; Αυτό ακούγεται αρκετά ελκυστικό έτσι δεν είναι;

ΠΗΓΗ