Η πρωταγωνίστρια ταινιών πορνό Riley Reid εγκαινιάζει την Clona.AI, μια πλατφόρμα chatbot για sexting

31 Οκτωβρίου, 2023

Η Riley Reid είναι γνωστή σταρ της βιομηχανίας του πορνό, αλλά και μια ιδιαίτερα ευφυής επενδυτής η οποία αποφάσισε να φέρει την ψυχαγωγία ενηλίκων στην νέα εποχή!

Η Riley Reid λοιπόν σκοπεύει να φέρει τις μετασχηματιστικές δυνατότητες της δημιουργικής τεχνητής νοημοσύνης στην ψυχαγωγία ενηλίκων με μια διαδικτυακή πλατφόρμα όπου οι χρήστες θα μπορούν να συνομιλούν με ψηφιακά άβαταρ διαφόρων δημιουργών περιεχομένου. Θα μου πείτε…έχουμε ξαναδεί chatbots στην βιομηχανία πορνό τι διαφορετικό θα προσφέρει η τεχνητή νοημοσύνη; Ε λοιπόν η βασική διαφορά εδώ είναι ότι τα άβαταρ της Clona.AI θα εκπαιδεύονται με τη ρητή συγκατάθεση των δημιουργών των μοντέλων οι οποίοι έχουν άμεση συμβολή στο τι θα συζητήσουν, και τι όχι, οι “σύντροφοι AI”.

Για 30 δολάρια το μήνα, οι θαυμαστές και οι συνδρομητές θα μπορούν να κάνουν “προσωπικές συζητήσεις” με ψηφιακές εκδοχές των αγαπημένων τους porn star, δημιουργών περιεχομένου και influencer. Το ρόστερ του ιστότοπου περιλαμβάνει προς το παρόν την ίδια τη Reid και τη Lena the Plug. Διατίθεται επίσης μια δωρεάν συνδρομή, η οποία όμως προσφέρει μόλις πέντε μηνύματα συνομιλίας το μήνα.

“Η πραγματικότητα είναι ότι η τεχνητή νοημοσύνη έρχεται, και αν δεν είναι η Clona σίγουρα θα είναι κάποιος άλλος”, δήλωσε η Reid στο 404 Media. «Στην σημερινή εποχή των deepfakes είναι σίγουρο ότι κάποιος θα δημιουργήσει ένα δικό μου άβαταρ για προσωπικό του κέρδος. Έτσι, όταν μου παρουσιάστηκε αυτή η ευκαιρία, ήμουν τόσο ενθουσιασμένη γιατί ένιωθα ότι είχα την ευκαιρία να γίνω μέρος της τεχνολογικής προόδου της κοινωνίας».
Η Clona χρησιμοποιεί το γλωσσικό μοντέλο Llama 2 της Meta ως βάση, και στη συνέχεια το βελτιώνει και το επανεκπαιδεύει σε μεγάλο βαθμό ώστε να αντικατοπτρίζει την προσωπικότητα του ατόμου στο οποίο βασίζεται. Η Reid εξηγεί ότι το μοντέλο της εκπαιδεύτηκε πρώτα σε μια ποικιλία από διαδικτυακά μέσα της, συμπεριλαμβανομένων συνεντεύξεων, εμφανίσεων σε podcast και βίντεο στο YouTube (και από κάποια δικά της πορνό φυσικά), πριν τελειοποιήσει περαιτέρω τον τρόπο που ανταποκρίνεται.

«Θα είμαι σε θέση να δω πώς ανταποκρίνεται η AI στους χρήστες και να την επεξεργαστώ ώστε να ανταποκρίνεται όπως εγώ»

Ενώ ο AI σύντροφος θα είναι ικανός να μιλάει «βρώμικα», το πόσο βρώμικη θα γίνει η συζήτηση θα εξαρτάται από τις προτιμήσεις της ηθοποιού και όχι του χρήστη. Η Reid σημειώνει ότι το μοντέλο της, για παράδειγμα, δεν θα συζητήσει με τους χρήστες για σωματικά επικίνδυνες σεξουαλικές πράξεις.

Η τεχνολογία Generative AI έχει δείξει τεράστιες δυνατότητες στη δημιουργία ψηφιακών κλώνων αποθανόντων διασημοτήτων και καλλιτεχνών δισκογραφίας. Ωστόσο, έχουμε ήδη δει επίσης αυτή την τεχνολογία να χρησιμοποιείται καταχρηστικά με διάφορα deep fakes. Ασυνείδητες πρακτικές απόξεσης δεδομένων στον δημόσιο ιστό (δεδομένα τα οποία στη συνέχεια χρησιμοποιούνται για την εκπαίδευση LLMs) έχουν επίσης εγείρει δύσκολα ερωτήματα σχετικά με τους σύγχρονους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων, αλλά και την παραβίαση πνευματικών δικαιωμάτων.

Παρόλα αυτά, η Reid παραμένει αισιόδοξη για την ιστορικά αποδεδειγμένη ανθεκτικότητα της βιομηχανίας του σεξ. “Αισθάνομαι ότι θα αποτελέσουμε ένα τεράστιο μέρος της προσαρμογής της τεχνητής νοημοσύνης στην κοινωνία μας, επειδή το πορνό είναι πάντα έτσι”, δήλωσε ο Reid. “Είδαμε να το κάνει άλλωστε με το διαδίκτυο αλλά και με τόσες άλλες πολλές εξελίξεις στην τεχνολογία”.