Η Samsung δουλεύει επάνω στον Exynos 2500, με το βλέμμα πάντα στον Snapdragon 8 Gen 4

28 Μαρτίου, 2024

Η Samsung επιθυμεί διακαώς να συνεχίσει να χρησιμοποιεί την πολιτική “διπλού chipset” που χρησιμοποίησε φέτος για τη σειρά ναυαρχίδων Galaxy S25. Και γιατί όχι άλλωστε; Το δικό της chipset φέρνει και περισσότερα χρήματα στο ταμείο στο τέλος της ημέρας.

Βέβαια το πρόσφατο παρελθόν δεν κρύβει καλές αναμνήσεις για την Samsung, μιας και το Exynos 2200 δεν ήταν και η καλύτερη επιλογή για flagship κινητά με αποτέλεσμα για τα Galaxy S23 η Samsung προτίμησε την λύση της Qualcomm.

Φέτος, η Samsung είχε στο οπλοστάσιο της έναν βελτιωμένο Exynos 2400 και η εταιρεία το εκμεταλλεύτηκε αυτό, βάζοντας το chipset να τρέχει στα Galaxy S24 και Galaxy S24+ στις περισσότερες αγορές εκτός από τις ΗΠΑ και την Κίνα, όπου χρησιμοποίησε τον Snapdragon 8 Gen 3 for Galaxy. Το κορυφαίο Galaxy S24 Ultra από την άλλη χρησιμοποιεί Snapdragon 8 Gen 3 for Galaxy παντού.

Η Samsung επιθυμεί να συνεχίσει αυτό το σύστημα και στα Galaxy S25 και έτσι έχει αρχίσει να δοκιμάζει το chipset Exynos 2500. Στο “X”, ένα tweet από το PandaFlash αναφέρει ότι το Exynos 2500 έχει δοκιμαστεί απέναντι στο Snapdragon 8 Gen 3 και τα πήγε περίφημα. Δυστυχώς όμως την επόμενη χρονιά το SoC της Samsung θα πρέπει να τα βάλει με ακόμη πιο ισχυρό αντίπαλο, δηλαδή το Snapdragon 8 Gen 4 το οποίο σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες είναι απλά απίθανο.


Λαμβάνοντας υπόψη ότι τα πρώτα αποτελέσματα του Geekbench δείχνουν ότι η απόδοση του Snapdragon 8 Gen 4 τον φέρνει 46% μπροστά από το Snapdragon 8 Gen 3 καταλαβαίνουμε ότι ο Exynos 2500 θα έχει ιδιαίτερα δύσκολο έργο.
Φυσικά υπάρχει ακόμα αρκετός χρόνος για τη Samsung να κάνει κάποιες αλλαγές στο chip για να το κάνει πιο ανθεκτικό στη θερμότητα, κάτι που είναι σημαντικό, καθώς το Exynos 2500 διαθέτει 10 πυρήνες CPU όπως ο προκάτοχός του. θα μπορούσε επίσης να υποστηρίζει μνήμη RAM LPDDR5T. Είναι αυτά τα μικρά πραγματάκια που θα το βοηθήσουν να κοιτάζει στα μάτια την ναυαρχίδα Snapdragon 8 Gen 4.