Η Samsung ετοιμάζει και το πρώτο της rollable κινητό, και το όνομα αυτού Z Roll!

24 Ιουνίου, 2021

Η Samsung συνεχίζει δυναμικά την εξέλιξη foldable κινητών, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν έχει και στον νου της και άλλες πιο εναλλακτικές φόρμες για το προσεχές μέλλον.

Αυτό δείχνει άλλωστε και η νέα πατέντα για μια συσκευή με κυλιόμενο μηχανισμό και τυλισσόμενη οθόνη.

Η νέα αυτή πατέντα έκανε την εμφάνισή της στο LetsGoDigital, και δείχνει ένα κινητό με αρκετά συμβατική εμφάνιση. Φυσικά μόνο συμβατικό δεν είναι το κινητό καθώς μπορεί να εκτείνει την οθόνη μέσω ενός μηχανισμού από ελατήρια και ρουλεμάν.

Η συσκευή βλέπουμε ότι έχει και κάμερα selfie κάτω από την οθόνη, κάτι επίσης σημαντικό μιας και ακούγεται καιρό ότι η κορεατική εταιρεία θα υιοθετήσει και αυτή την τεχνολογία.

Ουδείς γνωρίζει πότε θα κυκλοφορήσει αυτή η συσκευή στην αγορά αλλά τουλάχιστον γνωρίζουμε το όνομά της μιας και η Samsung έχει ήδη καταθέσει αίτηση κατοχύρωσης του ονόματος το οποίο είναι Z Roll.

Τα πλεονεκτήματα αυτής της τεχνολογίας είναι προφανή. Θα ξεφορτωθούμε επιτέλους την ενοχλητική «τσάκιση» της αναδιπλούμενης οθόνης, ενώ και ο μηχανισμός θα βρίσκεται καλά κρυμμένος στο εσωτερικό κάτι που θα μειώσει στο ελάχιστο την πιθανότητα βλάβης από σκόνες ή άλλα ξένα σώματα.

ΠΗΓΗ