Η Samsung ετοιμάζει πρωτοποριακό αισθητήρα 1 ίντσας με ανάλυση 200MP

5 Δεκεμβρίου, 2023

Σε μια πρόσφατη διαρροή μάθαμε ότι η Samsung βρίσκεται στη διαδικασία ανάπτυξης ενός πρωτοποριακού αισθητήρα κάμερας 1 ίντσας με ανάλυση 200 megapixel. Αν αυτές οι πληροφορίες ισχύουν, θα σηματοδοτήσουν ένα σημαντικό άλμα στην τεχνολογία αισθητήρων.

Οι αναφερόμενες προδιαγραφές αποκαλύπτουν ότι ο αισθητήρας 1 ίντσας της Samsung έχει μέγεθος 1/0,98 ίντσας, κάτι που τον κάνει ιδανικό για την κύρια κάμερα των high end κινητών. Τα εικονοστοιχεία του αισθητήρα είναι εντυπωσιακά μικρά στα 0,8μm, αναδεικνύοντας τη δέσμευση της Samsung να διευρύνει τα όρια της ανάλυσης εικόνας.

Ένα χαρακτηριστικό που ξεχωρίζει σε αυτόν τον αισθητήρα είναι η υποστήριξη 4x zoom, ενώ φημολογείται ότι διαθέτει οριζόντια και κάθετη αυτόματη εστίαση Dual Pixel (H/V DPAF), κάτι που ενισχύει την ικανότητά του να εστιάζει γρήγορα και με ακρίβεια στα θέματα. Ενώ η διαρροή παρέχει συναρπαστικές λεπτομέρειες σχετικά με τις δυνατότητες του αισθητήρα, πληροφορίες σχετικά με το χρονοδιάγραμμα για τη μαζική παραγωγή δεν είναι ακόμη διαθέσιμες.

Οι λάτρεις της φωτογραφίας σίγουρα περιμένουν με ανυπομονησία περαιτέρω επίσημες ανακοινώσεις από τη Samsung, καθώς η ανάπτυξη ενός αισθητήρα φωτογραφικής μηχανής 200MP 1 ίντσας υπόσχεται να επαναπροσδιορίσει τα πρότυπα ποιότητας και καθαρότητας της εικόνας στον κόσμο της ψηφιακής απεικόνισης στα κινητά.

Πηγή