Η Samsung φέρνει υπέρ ταχεία φόρτιση στα 100W με τα νέα της power controller chips

28 Μαΐου, 2019

Τα σημερινά smartphones είναι πραγματικά αριστουργήματα υψηλής τεχνολογίας. Οθόνες υψηλής ανάλυσης, πολλαπλές κάμερες με υψηλό zoom και σε κάποιες περιπτώσεις μηχανισμοί που αποκαλύπτουν την selfie κάμερα. Αλλά δεν τελειώνουν εδώ καθώς έχουν ταχύτατους επεξεργαστές, ενσωματωμένη τεχνητή νοημοσύνη, τεράστια χωρητικότητα μνήμης και πολλή RAM κλπ.
Όλα αυτά αναμενόμενα έχουν επίπτωση στην αυτονομία της μπαταρίας και δεν είναι εύκολο να βρεθεί λύση. Βλέπετε, το να μεγαλώνεις κάθε χρόνο την χωρητικότητα των μπαταριών δεν είναι λύση καθώς το κινητό πρέπει να είναι λεπτό, πολυτελές και ελαφρύ!
Η γρήγορη φόρτιση είναι μια απάντηση στο πρόβλημα αυτό και όπως φαίνεται οι κατασκευαστές έχουν επικεντρώσει τις προσπάθειές τους σε αυτό τον τομέα. Έτσι έχουμε δει γρήγορη φόρτιση, υπέρ ταχεία φόρτιση και τώρα όπως φαίνεται οδεύουμε προς την διαστημικά γρήγορη φόρτιση χάρη στην νέα τεχνολογία της Samsung!
Η κορεατική εταιρεία παρουσίασε και επίσημα τα νέα της power controller chips τα οποία υποστηρίζουν ούτε λίγο ούτε πολύ φόρτιση στα 100W!

Το ιδιαίτερα υψηλό αυτό νούμερο δείχνει ότι η φόρτιση αυτή δεν απευθύνεται μόνο σε κινητά αλλά και σε μεγαλύτερες συσκευές με αρκετά υψηλότερες απαιτήσεις όπως tablets και φορητοί υπολογιστές.
Εδώ θα πρέπει να αναφέρουμε ότι φόρτιση στα 100W έχει παρουσιάσει πρώτη η Xiaomi ανεβάζοντας μάλιστα και ένα βίντεο για να κάνει επίδειξη της ταχύτητας φόρτισης.

[youtube v=”pcOpJ__4vzQ”]

ΠΗΓΗ