Η Samsung κοντά σε συμφωνία για την αγορά OLED panels από την LG; Να και κάτι που δεν το περιμέναμε!

10 Απριλίου, 2021

Σύμφωνα με αρκετές πηγές από την Κορέα, η Samsung βρίσκεται πολύ κοντά σε συμφωνία για την αγορά ενός τεράστιου αριθμού OLED TV panels από τον μεγαλύτερο ανταγωνιστή τους την LG! Αυτό και αν είναι πισωγύρισμα, καθώς εδώ και χρόνια οι ειδικοί της Samsung προσπαθούν να πείσουν για το πόσο προβληματική είναι η τεχνολογία αυτή.

Η συμφωνία αυτή θα περιλαμβάνει 1 εκατομμύριο panels για το δεύτερο μισό αυτής της χρονιάς ενώ για το 2022 ο αριθμός αυτός θα ανέβει στα 4 εκατομμύρια.
Όσοι παρακολουθούν στενά την αγορά γνωρίζουν ότι η Samsung έχει δηλώσει ήδη από την περσινή χρονιά ότι θα σταματήσει την παραγωγή LCD panel. Η στρατηγική της βέβαια άλλαξε τους τελευταίους μήνες καθώς η πανδημία έφερε μια ξαφνική άνοδο στις πωλήσεις των τηλεοράσεων LCD.

Η συνεργασία με την LG είναι αρκετά περίεργη μιας και στην ουσία είναι μια άτυπη παραδοχή της ανωτερότητας της τεχνολογίας OLED που η LG στηρίζει εδώ και χρόνια.
Μάλιστα σύμφωνα με άλλες πληροφορίες από το κορεατικό The Elec, η Samsung εξελίσσει και την δική της εκδοχή της OLED τεχνολογίας την οποία ονομάζει Quantum Dot OLED (QD OLED).