Η Samsung θέλει να λύσει τα προβλήματα εστίασης με τον νέο αισθητήρα ISOCELL Vizion 33D ToF

9 Νοεμβρίου, 2020

Είναι γνωστό ότι η Samsung προσπαθεί εδώ και χρόνια να κλέψει τον θρόνο του κορυφαίου camera smartphone από την Huawei. Και παρά το γεγονός ότι τα κινητά της έχουν πραγματικά καλή απόδοση σε φωτογραφία και βίντεο, κάποια προβλήματα στην αυτόματη εστίαση αλλά και η μέτρια απόδοση στις νυχτερινές λήψεις της έχουν στερήσει την κορυφή.

Για να λύσει τα προβλήματα αυτά η Samsung αποφάσισε να φτιάξει τον δικό της 3D ToF αισθητήρα, ο οποίος θα προσφέρει μεγάλη ακρίβεια στην αναγνώριση του βάθους και της εστιακής απόστασης άρα και αποτελεσματικό και γρήγορο autofocus.

Ο 3D ToF αισθητήρας είναι απλός στην λειτουργία του. Όταν θέλουμε να φωτογραφήσουμε εκπέμπεται μια αόρατη υπέρυθρη ακτίνα προς το αντικείμενό μας, και ο αισθητήρας μετράει τον χρόνο που κάνει να αναπηδήσει στο αντικείμενο αυτό. Έτσι γνωρίζει πάντα την ακριβή απόσταση που έχουν τα θέματα της φωτογραφίας μας. Φυσικά δεν είναι όλοι οι αισθητήρες ίδιοι, για αυτό και η Samsung πιστεύει ότι ο νέος ISOCELL Vizion 33D ToF θα κάνει ιδιαίτερη αίσθηση στην αγορά χάρη στην ακρίβεια του.

Σύμφωνα με την Samsung θα μπορεί να σκανάρει αποτελεσματικά ακόμη και αντικείμενα που κινούνται γρήγορα, αλλά και να χρησιμοποιηθεί για 3D scanning, και εφαρμογές AR και VR. Εννοείται ότι ο ίδιος αισθητήρας αναλαμβάνει να αναγνωρίσει το πρόσωπο του χρήστη με βιομετρική ακρίβεια.

Η ανακοίνωση του νέου αισθητήρα ToF είναι «ύποπτη» καθώς κάτι μας λέει ότι θα τον δούμε για πρώτη φορά στην σειρά κινητών Galaxy S21.