Η σειρά iPhone 16 θα διαθέτει dedicated πλήκτρο για λήψη φωτογραφιών και βίντεο

19 Ιανουαρίου, 2024

Νωρίτερα αυτό τον μήνα είδαμε κάποια renders τα οποία έδειχναν ένα νέο πλήκτρο στα επόμενα iPhone. Οι πληροφορίες έλεγαν ότι θα υπάρχει στα iPhone 16 Pro και 16 Pro Max, αλλά τώρα το The Information μας ενημερώνει ότι η Apple βρίσκεται στο στάδιο των δοκιμών και σκοπεύει να βάλει το νέο πλήκτρο σε όλη την σειρά των κινητών της.

Φαίνεται λοιπόν ότι το νέο πλήκτρα θα βρίσκεται στην κάτω δεξιά πλευρά των νέων συσκευών iPhone 16 και θα επιτρέπει την άμεση λήψη εικόνας και εγγραφή βίντεο. Προηγούμενες φήμες υποδεικνύουν ότι θα βρίσκεται στο ίδιο επίπεδο με το πλαίσιο του τηλεφώνου και θα διαθέτει αισθητήρα Force Touch.

Οι νέες λεπτομέρειες που διέρρευσαν λένε ότι θα προσφέρει μισό πάτημα για εστίαση και πλήρες πάτημα για λήψη εικόνας ή έναρξη εγγραφής βίντεο. Επιπλέον, φημολογείται ότι η Apple θα φέρει και χειρονομίες swipe που θα επιτρέπουν τον έλεγχο του ζουμ απευθείας από το κουμπί αυτό. Αν ισχύουν αυτές οι πληροφορίες τότε η Apple θα έχει κάνει ένα μεγάλο βήμα μπροστά στον τομέα της εύκολης mobile φωτογράφησης.

Πηγή