Η TCL CSOT παρουσιάζει το πρώτο tri-fold τηλέφωνο με οθόνη 7,85 ιντσών

20 Μαΐου, 2024

Πίσω στο 2019, η TCL εμφάνισε ένα μη λειτουργικό πρωτότυπο ενός τριπλά πτυσσόμενου smartphone το οποίο ανοικτό είχε μια οθόνη μεγέθους tablet 10 ιντσών.

Τώρα, πέντε χρόνια αργότερα, η TCL CSOT (TCL China Star Optoelectronics Technology) παρουσίασε το πρώτο tri-foldable τηλέφωνο με μέγεθος ανοικτής οθόνης 7,85 ίντσες. Η συσκευή παρουσιάστηκε στην έκθεση SID (Society for Information Display) 2024 που πραγματοποιήθηκε στο Σαν Χοσέ της Καλιφόρνια. Το τηλέφωνο χρησιμοποιεί μια οθόνη η οποία η TCL ονομάζει Free Type καθώς μπορεί να διπλώσει σε σχήμα «G» και «Z».


Ένα από τα προβλήματα με τα παλαιότερα πρωτότυπα των tri fold πρωτότυπων ήταν το πάχος τους. Σύμφωνα με το My Drivers, το trifold τηλέφωνο της TCL έχει πάχος μόλις 427microns ενώ ενδιαφέρον έχει ότι η TCL έχει χρησιμοποιήσει σχεδίαση Sensor under panel (SUP) στην οποία οι αισθητήρες βρίσκονται κάτω από την οθόνη και μπορούν να κάνουν αναγνώριση προσώπου αποτελεσματικά.
Η οθόνη υποστηρίζει επίσης μεταβλητό ρυθμό ανανέωσης με δυνατότητα LTPO που κυμαίνεται από 1-120Hz ανάλογα με το περιεχόμενο που προβάλλεται στην οθόνη ενώ διαθέτει επίσης χαμηλή κατανάλωση ενέργειας και είναι ανθεκτική.


Δεν γνωρίζουμε ακόμη αν η TCL θα βγάλει στην παραγωγή μια συσκευή αυτού του είδους ή αν απλά θα πουλήσει τις οθόνες σε τρίτους κατασκευαστές. Αυτό που γνωρίζουμε σίγουρα είναι ότι τόσο η Samsung όσο και η Huawei δουλεύουν επάνω σε παρόμοια concept και ακούγεται έντονα ότι ειδικά η Huawei θα παρουσιάσει μέσα στην χρονιά ένα κινητό με tri fold οθόνη 10 ιντσών!

Huawei skin banner L
Huawei skin banner R