Η τεχνητή νοημοσύνη θα αλλάξει δραματικά και τα Windows σύμφωνα με τον Panos Panay

7 Ιανουαρίου, 2023

Η τεχνητή νοημοσύνη (AI) εισχωρεί σε όλα τα είδη συσκευών και μετασχηματίζει την τεχνολογία. Σύμφωνα μάλιστα με τον επικεφαλής του τμήματος προϊόντων της Microsoft, Panos Panay, μπορεί επίσης να “επανεφεύρει τον τρόπο με τον οποίο κάνετε τα πάντα στα Windows”.

Μιλώντας στη συνέντευξη Τύπου της AMD στη CES 2023, ο Panay μίλησε για το πώς η AI μπορεί να αλλάξει την αλληλεπίδραση των χρηστών με τα Windows. Φυσικά, δεν μπήκε σε λεπτομέρειες, αλλά μπορούμε να καταλάβουμε ότι οι επόμενες εκδόσεις των Windows ή οι μελλοντικές ενημερώσεις για τα Windows 11 θα βασίζονται στην AI περισσότερο από ποτέ. Ο πιο πιθανός τρόπος με τον οποίο η AI μπορεί να αλλάξει την αλληλεπίδραση μας με τα Windows είναι μέσω φωνητικών εντολών. Οι χρήστες των Windows χρησιμοποιούν παραδοσιακά ένα ποντίκι και ένα πληκτρολόγιο για να δώσουν εντολές στον υπολογιστή, αλλά το AI μπορεί να υποκαταστήσει και τα δύο πολύ αποτελεσματικά. Ποιος ξέρει; Ίσως στο μέλλον, ποντίκια και πληκτρολόγια να γίνουν εντελώς περιττά.

Ο επικεφαλής προϊόντων της Microsoft έδωσε ορισμένες προτάσεις για το πώς οι εταιρείες μπορούν να χρησιμοποιήσουν την τεχνητή νοημοσύνη στα προϊόντα τους, όπως η θόλωση του φόντου σε μια κάμερα, η ανίχνευση των ματιών και το αυτόματο καδράρισμα ενός ατόμου σε μια τηλεδιάσκεψη.
Φυσικά, ας μην ξεχνάμε ότι ο Panos Panay μίλησε στην παρουσίαση των επεξεργαστών Ryzen 7000. Η AMD έχει δηλώσει ότι αυτά είναι τα πρώτα x86 chip τα οποία διαθέτουν ειδική μηχανή AI και είναι 20% ταχύτερα από τα Apple M2 τσιπ στα MacBooks.