Η Tesla φέρνει τα παιχνίδια του Steam στα αυτοκίνητά της

14 Δεκεμβρίου, 2022

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /var/www/matrixlife.gr/htdocs/wp-content/themes/newstar/views/author_reviews.php on line 10

Τον Φεβρουάριο, ο Elon Musk αποκάλυψε στο Twitter ότι η Tesla θέλει για να φέρει το Steam στα οχήματά της.

Τώρα, η εταιρεία παρουσιάζει επίσημα την ενσωμάτωση του Steam στις τελευταίες εκδόσεις των αυτοκινήτων Model S και X το οποίο θα είναι μέρος της εορταστικής αναβάθμισης που ετοιμάζει. Στο διαφημιστικό βίντεο, θα δείτε το σύστημα infotainment της Tesla να τρέχει το Steam Beta και μάλιστα με απαιτητικά παιχνίδια όπως το Cyberpunk 2077.

Την αναβάθμιση αυτή πιθανότατα θα την πάρουν οι εκδόσεις “Plaid”, οι οποίες ξεκίνησαν να παραδίδονται πέρυσι. Τα συστήματα infotainment και των δύο μοντέλων χρησιμοποιούν GPU RDNA 2 της AMD, μια τεχνολογία που όλοι γνωρίζουμε ότι βρίσκεται πίσω από το PlayStation 5, και τα τσιπ Ryzen της AMD. Η Tesla έχει δείξει ιδιαίτερο ενδιαφέρον στο gaming μέσα στα οχήματά της, και τα τελευταία χρόνια έχει προσθέσει τίτλους όπως το Cuphead, το PUBG Mobile και το Fallout Shelter. Φέρνοντας όμως το Steam στα οχήματά της, η Tesla προσθέτει κάτι περισσότερο από ένα ή δύο παιχνίδια στην λίστα, καθώς τώρα οι χρήστες θα έχουν πρόσβαση σε χιλιάδες δημοφιλή games.

Η Tesla είχε στο παρελθόν προβλήματα με την Εθνική Υπηρεσία Ασφάλειας Οδικής Κυκλοφορίας των ΗΠΑ (NHTSA) επειδή επέτρεπε στους ανθρώπους να παίζουν παιχνίδια ακόμη και κατά τη διάρκεια της οδήγησης. Ωστόσο, απενεργοποίησε τη δυνατότητα αυτή και έτσι οι οδηγοί δεν μπορούν να παίζουν παιχνίδια Steam όταν τα οχήματα είναι εν κινήσει.


Εκτός από την ενσωμάτωση του Steam, η νέα ενημέρωση της Tesla δίνει επίσης στους ιδιοκτήτες πρόσβαση και στο Apple Music, την δυνατότητα να προγραμματίζουν Light Shows σε πολλά οχήματα ταυτόχρονα και να βλέπουν την κάμερα της καμπίνας τους την εφαρμογή ενώ βρίσκονται σε Dog Mode ή Sentry Mode.