Η Tesla παραδίδει τα πρώτα ηλεκτρικά φορτηγά Cybertruck

4 Δεκεμβρίου, 2023

Η Tesla παρέδωσε την Πέμπτη στους πρώτους και ανυπόμονους πελάτες της τα πρώτα ηλεκτρικά pickup Cybertruck. Την ημέρα αυτή η Tesla την προετοίμαζε τα τελευταία 4 χρόνια, οπότε καταλαβαίνει κανείς ότι ήταν ένα ιδιαίτερα σημαντικό γεγονός για την εταιρεία του Elon Musk.

Σε μια ζωντανή μετάδοση από τα κεντρικά γραφεία στο Τέξας, ο Elon Musk τόνισε τη χρησιμότητα και τις επιδόσεις του οχήματος πριν αφήσει τους πρώτους ιδιοκτήτες να οδηγήσουν το Cybertruck τους έξω από το εργοστάσιο.

Η Tesla αποκάλυψε ότι η τιμή για το φθηνότερο μοντέλο του Cybertruck θα ξεκινά από τα 60.990 δολάρια, ένα νούμερο αρκετά υψηλότερο από την τιμή εκκίνησης (κάτω από τα 40.000 δολάρια) που είχε δώσει η Tesla όταν ανακοίνωσε για πρώτη φορά το όχημα το 2019.

Εκτός από το φθηνότερο πισωκίνητο μοντέλο, το οποίο δεν θα είναι διαθέσιμο μέχρι το 2025, μια τετρακίνητη έκδοση θα είναι διαθέσιμη για παράδοση το 2024, με τιμή 79.990 δολάρια. Η ακριβότερη έκδοση τώρα γνωστή και ως Cyberbeast, θα πωλείται περίπου 99.990 δολάρια και θα είναι διαθέσιμη το 2024.

Στην κορυφαία του έκδοση, το Cybertruck μπορεί να επιταχύνει από τα 0 έως τα 100 km/h σε 2,6sec και να ολοκληρώσει ένα τέταρτο του μιλίου από στάση σε λιγότερο από 11sec.
Η Tesla δεν έχει δώσει ακριβές μέγεθος μπαταρίας, αλλά ισχυρίζεται ότι η μέγιστη αυτονομία του είναι 547 χιλιόμετρα. Σύμφωνα με τον κατασκευαστή όλες οι παραλλαγές του οχήματος υποστηρίζουν την ίδια ταχύτητα φόρτισης 1MW (1000kW) με το Tesla Semi HGV.

Ο Μασκ δήλωσε πρόσφατα ότι υπάρχουν περισσότεροι από 1 εκατομμύριο πελάτες στη λίστα αναμονής, αλλά δεν διευκρίνισε την τιμολόγηση ή τους στόχους παραγωγής της εταιρείας.
Το εργοστάσιο στο Τέξας έχει στόχο παραγωγής 250.000 Cybertrucks ετησίως, αν και η εταιρεία δεν αναμένει να επιτύχει αυτόν τον αριθμό οχημάτων τουλάχιστον μέχρι το 2025.

Huawei skin banner L
Huawei skin banner R