Η Tesla προσπαθεί να σταματήσει τα “ανεπίσημα” χακαρίσματα επιδόσεων στα οχήματά της

24 Αυγούστου, 2020

Σου αρέσει να χακάρεις τις ηλεκτρονικές σου συσκευές και να τους δίνεις νέες λειτουργίες και έξτρα χαρακτηριστικά; Όπως φαίνεται στο μέλλον θα κάνεις και το ίδιο με το αυτοκίνητό σου. Το παιχνίδι έχει ήδη αρχίσει με τα πρώτα χακαρίσματα στα αυτοκίνητα της Tesla!

Το φανταστικό με τα αυτοκίνητα της Tesla είναι ότι αναβαθμίζουν συνεχώς το λογισμικό τους, κάτι που του δίνει την δυνατότητα να αποκτούν νέα χαρακτηριστικά και βελτιωμένη λειτουργικότητα. Η Tesla έχει επίσης και κάποιες αναβαθμίσεις τις οποίες πουλάει όπως ακριβώς θα αγοράζατε ένα πακέτο αναβάθμισης επιδόσεων (εγκέφαλο, τσιπάρισμα κλπ) για οποιοδήποτε συμβατικό όχημα.
Αυτό και μόνο άνοιξε τον δρόμο για την εμφάνιση παράνομων ή καλύτερα όχι επίσημων αναβαθμίσεων όπως το Ingenext mod το οποίο ξεκλειδώνει επιπλέον 50 ίππους και τον αυτόματο πιλότο.

Η Tesla όπως δεν θέλει να χάσει μια τόσο μεγάλη πηγή εσόδων και έτσι έσπευσε να «κλειδώσει» τα οχήματά της. Τώρα αν συνδέσετε την συγκεκριμένη συσκευή το όχημα σας ενημερώνει με το μήνυμα «Incompatible vehicle modification detected», ότι δηλαδή έχετε συνδέσει κάποιο mode που δεν είναι συμβατό.

Η Ingenext που φτιάχνει το mode αυτό δήλωσε ότι σύντομα θα βρει τρόπο να παρακάμψει το κλείδωμα της Tesla. Ξεκίνησε ο πόλεμος λοιπόν, και οι χάκερς που θέλουν να κάνουν τις δικές τους επεμβάσεις στα οχήματα χωρίς τις ευλογίες της μαμάς εταιρείας δεν πρόκειται να το βάλουν κάτω.
Σύντομα θα περνάμε στα αυτοκίνητά μας νέες ROM όπως ακριβώς κάνουμε εδώ και χρόνια με τα κινητά μας. Βέβαια αν η ROM δυσλειτουργήσει και κολλήσει το κινητό δεν έγινε και τίποτα, αλλά αυτό γίνει με το αυτοκίνητο να τρέχει στην εθνική δεν ξέρω ποιες θα είναι οι συνέπειες…