Η Thales στις φρεγάτες άμυνας και παρέμβασης του Ελληνικού Πολεμικού Ναυτικού

25 Μαρτίου, 2022

Η Thales χαιρετίζει την επιλογή της φρεγάτας άμυνας και παρέμβασης (FDI) της Naval Group από την Ελλάδα για τον εξοπλισμό των ένοπλων δυνάμεών της. Οι ελληνικές αρχές υπέγραψαν μια δεσμευτική παραγγελία για τρεις φρεγάτες άμυνας και παρέμβασης, καθώς και μία προαιρετική.


Σχεδιασμένες να λειτουργούν στη θάλασσα και να προσαρμόζονται συνεχώς στις τεχνολογικές εξελίξεις και σε επιχειρησιακές αλλαγές, οι φρεγάτες FDI που θα παραδοθούν στο Ελληνικό Πολεμικό Ναυτικό θα είναι εξοπλισμένες από την Thales με ένα σύνολο από κύριους αισθητήρες ενσωματωμένους στο σύστημα μάχης των φρεγατών.
Η Thales θα προμηθεύσει το «Sea Fire», ένα πλήρως ψηφιακό ραντάρ πολλαπλών λειτουργιών με τέσσερα πάνελ, το οποίο διασφαλίζει ταυτόχρονα την εναέρια επιτήρηση μεγάλου βεληνεκούς και επιφανείας, καθώς και ελέγχου πυρός των αντιαεροπορικών πυραύλων. Πρόκειται για την πρώτη εξαγωγή αυτού του επιτυχημένου ραντάρ, το οποίο προσφέρει αυξημένες επιδόσεις σε περιβάλλοντα υψηλής έντασης. Το σύστημα θα συμπληρώνεται από μια λύση αναγνώρισης φίλιου ή εχθρικού στόχου και ένα ραντάρ ελέγχου πυρός.


Οι φρεγάτες θα είναι επίσης εξοπλισμένες με μια πλήρη σουίτα σόναρ που θα αποτελείται από το σόναρ τρόπιδας Kingklip MK2, και το ρυμουλκούμενο σόναρ Captas-4 Compact, ένα ψηφιακό σύστημα ηλεκτρονικού πολέμου, καθώς και όλα τα ολοκληρωμένα και ψηφιακά συστήματα ασφαλών ναυτικών επικοινωνιών για τη διασφάλιση της συνδεσιμότητας και της διαλειτουργικότητα της φρεγάτας και του πληρώματός της.
Η σύμβαση αυτή δημιουργεί θέσεις εργασίας στις βιομηχανικές εγκαταστάσεις της Thales, ιδίως σε Γαλλία, Ολλανδία, Βέλγιο, Γερμανία και Ελλάδα.
«Η Thales θα ήθελε να ευχαριστήσει τις ελληνικές αρχές για την εμπιστοσύνη που έδειξαν επιλέγοντας τα υψηλής τεχνολογίας συστήματα της για το ναυτικό. Η σύμβαση αυτή ενισχύει τους στρατηγικούς δεσμούς μεταξύ Ελλάδας και Γαλλίας» Patrice Caine, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Thales.

Σχετικά με την Thales
Η Thales είναι ένας παγκόσμιος τεχνολογικός ηγέτης που επενδύει στις ψηφιακές και «deep tech» καινοτομίες – δηλαδή στην διασυνδεσιμότητα, τα big data, την τεχνητή νοημοσύνη, την κυβερνοασφάλεια και την κβαντική τεχνολογία – με στόχο να ανοικοδομήσει ένα μέλλον εμπιστοσύνης, το οποίο είναι ζωτικής σημασίας για την ανάπτυξη των κοινωνιών μας. Η εταιρεία παρέχει λύσεις, υπηρεσίες και προϊόντα που βοηθούν τους πελάτες της – επιχειρήσεις, οργανισμούς και κράτη – στους τομείς της άμυνας, της αεροναυτικής, του διαστήματος, των επίγειων μεταφορών καθώς και της ψηφιακής ταυτότητας και ασφάλειας για να εκπληρώσει τη βασική αποστολή της, να τοποθετήσει τον άνθρωπο στο επίκεντρο της διαδικασίας λήψης αποφάσεων.
Με 81.000 υπαλλήλους σε 68 χώρες, η Thales παρουσίασε το 2021 ενοποιημένα έσοδα ύψους περίπου 16,2 δις ευρώ.

H Thales στην Ελλάδα
Η Thales δραστηριοποιείται στην Ελλάδα για πάνω από 45 χρόνια, επεκτείνοντας την ιστορική της παρουσία στην Άμυνα για να εξυπηρετήσει τις αγορές Ελέγχου Εναέριας Κυκλοφορίας, Μεταφορών και Διαστήματος. Ο Όμιλος υποστηρίζει ένα οικοσύστημα τοπικών βιομηχανικών εταίρων σε αναπτυξιακά έργα για την Ελλάδα και είναι ενεργό μέλος βιομηχανικών οργανώσεων, συμπεριλαμβανομένων του ΣΕΒ (Σύνδεσμος Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών), της ΕΑΒ (Ελληνική Αεροπορική Βιομηχανία) και της ΕΒΙΔΙΤΕ (Ένωση Ελληνικών Βιομηχανιών Διαστημικής Τεχνολογίας & Αρμοδιότητας). Η Thales είναι επίσης Διαπιστευμένος Προμηθευτής Αμυντικών Συστημάτων στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας.

THALES GROUP