Η τυλισσόμενη OLED τηλεόραση της LG στην Εβδομάδα Σχεδιασμού στο Μιλάνο

9 Απριλίου, 2019

Σε μια μοναδική συνεργασία που αναδεικνύει τη διασταύρωση της τεχνολογίας και του χώρου, προχώρησε η LG και η καταξιωμένη εταιρεία αρχιτεκτονικής και βιομηχανικού σχεδιασμού Foster + Partners, παρουσιάζοντας το installation με επίκεντρο την LG SIGNATURE OLED TV R (μοντέλο 65R9) στην Εβδομάδα Σχεδιασμού στο Μιλάνο.

Η τυλισσόμενη OLED τηλεόραση της LG, που παρουσιάστηκε στην CES, κερδίζει τις εντυπώσεις, καθώς επαναπροσδιορίζει τη σχέση μεταξύ της τηλεόρασης και του χώρου που τοποθετείται, υπενθυμίζοντας τη δέσμευση της εταιρείας για τον σχεδιασμό καινοτόμων προϊόντων. Η φιλοσοφία του προϊοντικού σχεδιασμού της τυλισσόμενης OLED τηλεόρασης αλλάζει τον τρόπο με τον οποίο αντιλαμβανόμαστε τον χώρο, απαλλάσσοντας τα όρια που θέτουν τα τείχη του σπιτιού και λαμβάνει πρωταγωνιστικό ρόλο στην Εβδομάδα Σχεδιασμού στο Μιλάνο. Η καταξιωμένη βρετανική εταιρία Foster + Partners συνεργάστηκε στενά με την LG κατά την ανάπτυξη της τυλισσόμενης OLED τηλεόρασης, σχεδιάζοντας την εξωτερική γεωμετρία του προϊόντος καθώς και τους συγκεκριμένους εσωτερικούς μηχανισμούς.

Επιδεικνύοντας ένα υψηλό επίπεδο χωροταξικής ενοποίησης με την LG SIGNATURE OLED TV R ως κύριο έκθεμα, το installation Redefining Space είναι μια τρισδιάστατη «ερμηνεία» που επιδεικνύει πώς το φως, η τεχνολογία και ο σχεδιασμός διασταυρώνονται για να απεικονίσουν νέες χωροταξικές δυνατότητες μέσω των διαφορετικών μορφών που μπορεί να πάρει η τεχνολογία. Συνδυάζοντας τη φυσική απόδοση των χρωμάτων της ασύγκριτης τεχνολογίας OLED της LG και του ρεαλιστικού ήχου της Dolby Atmos, η τυλισσόμενη OLED TV, προσφέρει στους θεατές ένα συναρπαστικό οπτικοακουστικό ταξίδι.

Σχεδιασμένο να αντιπροσωπεύει τόσο μία κατοικία όσο και μία γκαλερί, το installation δείχνει πώς η φουτουριστική τηλεόραση της LG μπορεί να μετατρέψει ένα χώρο όταν βρίσκεται σε λειτουργία πλήρους προβολής (Full View mode), σε μια βιτρίνα τέχνης όταν η οθόνη είναι σε ρύθμιση Zero View, ‘κρυμμένη’ στην αλουμινένια βάση της. Το φως που περνάει μέσα από τα παραθυρόφυλλα στα τοιχώματα της εγκατάστασης, μιμείται τον τρόπο με τον οποίο το φως του ήλιου αλλάζει θέση καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας, προκαλώντας την αίσθηση του χρόνου που περνάει. Για να εκφράσει τον τρόπο που η τεχνολογία της LG προσαρμόζεται στους ρυθμούς της ζωής, η τυλισσόμενη οθόνη ξεδιπλώνεται όταν το περιβάλλον είναι φωτεινό και γεμάτο ήχο και εξαφανίζεται όταν το φως και οι θόρυβοι υποχωρούν.

Οι επισκέπτες της φετινής Εβδομάδας Σχεδιασμού στο Μιλάνο θα έχουν την δυνατότητα να ζήσουν την εμπειρία του Redefining Space με τη μοναδική τηλεόραση της LG από τις 9 έως τις 14 Απριλίου στο Superstudio Più, στο Μιλάνο.

Huawei skin banner L
Huawei skin banner R