Η Vivo κάνει επίδειξη στην υπέρ ταχεία φόρτιση των 120 Watt. Και όχι, καμία μπαταρία δεν πήρε φωτιά!

21 Ιουνίου, 2019

Τα σημερινά κινητά είναι γεμάτα τεχνολογία και ενσωματώνουν τεράστιες οθόνες υψηλής ανάλυσης. Όλα αυτά φυσικά έχουν αρνητικό αντίκτυπο στην κατανάλωση, οπότε οι κατασκευαστές μεγαλώνουν την χωρητικότητα των μπαταριών. Μεγάλη μπαταρία όμως σημαίνει επίσης και πολλές ώρες φόρτισης, ένα πρόβλημα που λύνουν οι εταιρείες βελτιώνοντας συνεχώς την τεχνολογία γρήγορης φόρτισης.

Το θέμα είναι ότι όταν προσπαθείς να φορτώσεις μεγάλες ποσότητες ενέργειας σε μικρό χρονικό διάστημα μέσα σε ένα κινητό η καταστροφή μπορεί να έρθει πολύ γρήγορα για αυτό και οι κατασκευαστές έχουν μείνει αρκετό καιρό στα 15 και 18 Watt τα οποία είναι και ασφαλή.
Η Huawei είναι ίσως από τους λίγους κατασκευαστές που έχουν προχωρήσει στα 40 Watt με αποτέλεσμα κινητά όπως τα Huawei Mate 20 Pro και P30 Pro να φορτίζουν εξαιρετικά γρήγορα χωρίς μάλιστα να παρουσιάζουν προβλήματα υπερθέρμανσης ή άλλες δυσλειτουργίες.

Το επόμενο βήμα στην γρήγορη φόρτιση έρχεται επίσης από την Κίνα μιας και μέχρι σήμερα έχουμε δει τόσο την Xiaomi να κάνει επίδειξη την φόρτιση στα 100 Watt όσο και την Vivo να ανεβάζει την ισχύ στα 120 Watt.


Ο Justin Jian, ένας product manager της iQOO η οποία είναι θυγατρική της Vivo ανέβασε στο προφίλ του στο Weibo ένα μικρό κλιπ στο οποίο γίνεται επίδειξη της τεχνολογίας Super FlashCharge. Στο κλιπ αυτό βλέπουμε μια μπαταρία 4000mAh να φορτίζει στο 2,4% σε 15 δεύτερα. Αυτό σημαίνει ότι για μια πλήρη φόρτιση θα χρειαστούν σχεδόν 13 λεπτά! Εντυπωσιακό νούμερο, το οποίο μάλιστα είναι ακόμη καλύτερο και από τα 17 λεπτά που χρειάζεται για πλήρη φόρτιση η τεχνολογία της Xiaomi.
Η επίσημη παρουσίαση της τεχνολογίας θα γίνει στο MWC στην Σανγκάη 26 Ιουνίου όπου η Vivo θα παρουσιάσει και το πρώτο της 5G κινητό.