Η vivo “παγώνει” τις πωλήσεις των κινητών της στην Γερμανική αγορά

14 Απριλίου, 2023

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /var/www/matrixlife.gr/htdocs/wp-content/themes/newstar/views/author_reviews.php on line 10

Η Vivo ανακοίνωσε πρόσφατα ότι θα διακόψει την πώληση και την εμπορία των προϊόντων Vivo στη Γερμανία, μετά από απόφαση που εξέδωσε το Περιφερειακό Δικαστήριο του Μανχάιμ. Αυτή είναι και η τελευταία εξέλιξη στην νομική διαμάχη διαφόρων εμπορικών σημάτων που υπάγονται στην BBK electronics (στην οποία ανήκει η Vivo), και της φινλανδικής εταιρείας Nokia.

Η εν λόγω υπόθεση αφορά βασικές πατέντες για τα πρότυπα 4G και συνεχίζεται εδώ και αρκετούς μήνες. Η Vivo δήλωσε στη γερμανική της ιστοσελίδα:

Διαβάσαμε με απογοήτευση την απόφαση του περιφερειακού δικαστηρίου του Μανχάιμ και κάναμε τις απαραίτητες προετοιμασίες για να αναστείλουμε την πώληση και την εμπορία των σχετικών προϊόντων μέσω των επίσημων καναλιών της vivo Γερμανίας, αν χρειαστεί. Προετοιμαζόμαστε να ασκήσουμε έφεση κατά της απόφασης και θα εξετάσουμε άλλες επιλογές. Εν τω μεταξύ, θα συνεχίσουμε τις διαπραγματεύσεις με τη Nokia για την επίλυση του θέματος σύμφωνα με τους όρους FRAND.

Πριν από λίγο καιρό, αναφέραμε ότι η Nokia κέρδισε μια νομική νίκη μετά από μια διαμάχη για πατέντες με την Oppo, αφού μια απόφαση του περιφερειακού δικαστηρίου του Mannheim στη Γερμανία έκρινε υπέρ του φινλανδικού γίγαντα των τηλεπικοινωνιών. Μετά την απόφαση αυτή, απαγορεύτηκε στην Oppo και στην αδελφή της εταιρεία OnePlus (υπό την BBK Electronics) να πωλούν τα smartphones τους στη Γερμανία.

Όσον αφορά τη Vivo, η εταιρεία τονίζει ότι τα σχέδιά της για μακροπρόθεσμη δέσμευση στις γερμανικές αγορές “παραμένουν αμετάβλητα”. Η εταιρεία αναφέρει ότι θα διατηρήσει την παρουσία της στη Γερμανία προχωρώντας προς τα εμπρός, χωρίς καμία επίπτωση στις δραστηριότητές της εκτός της χώρας.

VIVO GERMANY