Η Xiaomi έπαθε “Apple” και αφαιρεί τους φορτιστές από τα νέα της κινητά!

28 Δεκεμβρίου, 2020

Ή για να είμαστε πιο ακριβείς, η Xiaomi έπαθε Samsung η οποία με την σειρά της είχε πάθει «Apple». Και η ιστορία μας ξεκινάει με την ανακοίνωση της Apple ότι δεν θα συμπεριλάβει φορτιστές στην συσκευασία των νέων της κινητών. Η Samsung η οποία ως γνωστόν λατρεύει να τρολάρει την κάθε αμφιλεγόμενη κίνηση της Apple έσπευσε να δηλώσει ότι οι δικές της συσκευές έχουν φορτιστές.

Φυσικά το post αυτό εξαφανίστηκε «νύχτα» όταν και οι ιθύνοντες της κορεατικής εταιρείας αποφάσισαν ότι η κίνηση αυτή της Apple δεν είναι και τόσο κακή.

Και η Xiaomi δεν άφησε την κίνηση αυτή να πέσει κάτω με ένα tweet που δήλωνε ότι το νέο της κινητό είναι πλήρες και δεν του λείπει τίποτα.

Σε μια λίγο πολύ αναμενόμενη κίνηση όμως, και η Xiaomi το σκέφτηκε και σου λέει «Δεν βαριέσαι, γιατί να ξοδευόμαστε; Ας πετάξουμε και εμείς έξω τον φορτισή!».
Η ανακοίνωση έγινε από τον CEO Lei Jun, ο οποίος επιβεβαίωσε ότι η επόμενη ναυαρχίδα Mi 11 δεν θα έχει φορτιστή μέσα στην συσκευασία και επικαλέστηκε περιβαλλοντολογικούς λόγους για την κίνηση αυτή. Τους ίδιους δηλαδή που ακούσαμε και από την Apple.

Τώρα ίσως σκεφτείτε, μα καλά τι να τον κάνουμε τον φορτιστή αφού κάθε σπίτι έχει τουλάχιστον 2-3 να κάθονται μέσα στα συρτάρια.
Λάθος αγαπητοί μου, μέγα λάθος! Οι μπαταρίες αυξάνουν συνεχώς την χωρητικότητά τους αλλά και την ταχύτητα με την οποία φορτίζουν οι συσκευές. Ήδη τα 65W φόρτισης έχουν ξεπεραστεί και ακούμε για 100W ή ακόμη και για 125W!
Έτσι λοιπόν όταν με το καλό αποκτήσετε το νέο σας σούπερ κινητό με την μπαταρία 6000mAh, ο παλιός φορτιστής που έχετε στο συρτάρι θα χρειάζεται «μια εβδομάδα» για να την φορτίσει, ενώ αν αποφασίσετε να αγοράσετε εσείς τον ταχυφορτιστή (που λείπει από την συσκευασία) θα κλάψετε με μαύρο δάκρυ όταν ακούσετε την τιμή!

Και τι μπορούμε να κάνουμε; Απολύτως τίποτα!
Θα το φάμε και αυτό, όπως έχουμε φάει και άλλα πράγματα στην ιστορία της τεχνολογίας και απλά θα γκρινιάζουμε μέχρι να γίνουμε γραφικοί.