Η Xiaomi παρουσιάζει το Mi TV Stick, ένα κυρτό gaming monitor και δύο νέα ηλεκτρικά scooter!

15 Ιουλίου, 2020

Η Xiaomi είχε αρκετά προϊόντα να παρουσιάσει, ανανεώνοντας το ήδη εντυπωσιακά μεγάλο της οικοσύστημα. Πιο συγκεκριμένα, παρουσίασε το Mi TV Stick για το οποίο ήδη έχουμε διαβάσει διάφορες φήμες, ένα κυρτό gaming monitor 34 ιντσών, και δυο ανανεωμένα πατίνια τα Mi Electric Scooter 1S και Pro 2!

Mi TV Stick


Το μικρό αυτό στικάκι θα φέρει τις έξυπνες λειτουργίες του Android TV 9.0 στην παλιά σας τηλεόραση. Είναι εξοπλισμένο με το chipset Amlogic S905 Υ2 με 1GB RAM και 8GB αποθηκευτικού χώρου, υπάρχει συνδεσιμότητα Wi-Fi και Bluetooth 4.2 ενώ η HDMI 2.0 υποστηρίζει αναλύσεις έως 1080p.

Στην συσκευασία υπάρχει και ένα remote με dedicated πλήκτρα για Netflix, Amazon Prime Video και Google Assistant ενώ φυσικά υποστηρίζεται και Chromecast για την αποστολή φωτογραφιών και βίντεο από το κινητό. Το κόστος του Mi TV Stick ξεκινάει από τα 40€, ένα νούμερο εντυπωσιακά χαμηλό για αυτά που προσφέρει!

Mi Curved Gaming Monitor 34’’


Μπορεί η Xiaomi να μην παρουσίασε και τηλεόραση για να «ζευγαρώσει» το Mi TV Stick αλλά τουλάχιστον έκανε μια ευχάριστη έκπληξη στους gamers. Πρόκειται για ένα 34άρι μόνιτορ στα 144Hz το οποίο υποστηρίζει AMD FreeSync premium.

Στην συνδεσιμότητα έχουμε δύο HDMI και δύο επιπλέον DisplayPorts. Το panel έχει 21:9 aspect ratio και ανάλυση 1440p (3440×1440) ενώ υπόσχεται εξαιρετική ποιότητα εικόνας και χρωματική απόδοση. Όπως είπαμε είναι κυρτό (1500R) και το κόστος είναι μόλις 400€!

Mi Electric Scooter 1S και Pro 2


Το πατίνι 1S είναι μια αναβαθμισμένη έκδοση του αυθεντικού Μ365 που έχει κάνει τρομερή επιτυχία και στην χώρα μας. Ζυγίζει 12,5 κιλά και η μπαταρία του προσφέρει αυτονομία 30 χιλιομέτρων. Όπως και στο προηγούμενο μοντέλο ο κινητήρας έχει ισχύ 250W και δίνει μια τελική ταχύτητα 25 χιλιομέτρων την ώρα, κάτι που βέβαια εξαρτάται και από τις συνθήκες του δρόμου αλλά και το βάρος του αναβάτη.


Το Pro τώρα δεν διαφέρει ιδιαίτερα από το προηγούμενο μοντέλο. Διορθώνει κάποια προβλήματα αξιοπιστίας με νέο σύστημα ψύξης και καλύτερη διαχείριση της μπαταρίας, κάτι σημαντικό και αναμενόμενο. Το Pro 2 ζυγίζει 14,2 κιλά και η μπαταρία του προσφέρει αυτονομία 45 χιλιομέτρων. Ο κινητήρας ανεβαίνει στα 300W αλλά η τελική ταχύτητα παραμένει στα 25 χιλιόμετρα την ώρα κυρίως λόγω νομοθεσίας σε πολλές χώρες. Το Pro 2 διαθέτει δισκόφρενο και στον μπροστινό τροχό ενώ δεν λείπει και το σύστημα E-ABS το οποίο χρησιμοποιεί τον κινητήρα για φρένο αλλά και για την ταυτόχρονη φόρτιση της μπαταρίας. Το κόστος του Mi Electric Scooter 1S είναι 400€. Η έκδοση Pro 2 ανεβαίνει στα 500€.